IMG-2905

Succesfuldt stormøde i Køge

Fredag den 8. september 2017 holdte Sparringspartnerne stormøde på Køge Handelsskole. Mange iværksættere, studerende og sparringspartnere deltog i mødet, som havde salg på nettet og online markedsføring via sociale medier på dagsordenen. Mødet var vellykket og tiltrak 100 besøgende.

Formand for Sparringspartnerne, Niels Buchholst, bød i de tidlige morgentimer velkommen og introducerede til dagens oplægsholdere. Niels gav herefter ordet videre til stormødets første taler, Simon Merrild-Hansen, fra lejetøjsfirmaet Bakoba.

Bakoba sælger danskudviklet konstruktionslegetøj, som stimulerer børns kreativitet, motorik og sanser. Simon Merrild-Hansen fra Bakoba fortalte bl.a. om de udfordringer, virksomheden har mødt i arbejdet med at få etableret en webshop.

Efterfølgende fortalte Thomas Zacchi fra Intoto om relevansen af online markedsføring og den store betydning, det har for virksomheder i dag. Thomas pointerede, at butikker i dag skal være online med sine produkter, da mange mennesker har for travlt til at handle i butikkernes åbningstider.

Stormødets tredje oplæg havde fokus på markedsføring på Facebook. Martin Molt Ipsen fra Adverr.dk fortalte om sin iværksættervirksomhed, som hjælper kunder med succesfuld markedsføring på Facebook. Martin Molt Ipsen fortalte bl.a. om, hvordan man med en målrettet annoncering på Facebook kan opnå stor succes.

Efter Martin Molt Ipsen tog Tobias Thomas fra TT-film over. Tobias Thomas fortalte om, hvordan man succesfuldt kan benytte billeder og små videoer i sin markedsføring på Facebook. Desuden fortalte han om de virtuelle virkemidler, der skal til, for at fange den helt rigtige målgruppe.

Stormødets femte oplæg havde fokus på apps. Jakob Halskov fra Smart Kanji fortalte om livet som iværksætter og de udfordringer, han har mødt i arbejdet med sin nye app. Jakob introducerede Smart Kanji, som er en app, der hjælper til nemt og effektivt at lære japanske og kinesiske tegn.

Sidste punkt på dagsordenen var gode råd og vejledning til, hvordan man kan beskytte sig ved salg på nettet og sociale medier. Torsten Hylleberg fra Lund Elmer Sandager Advokaterne fortalte om de problemer, man kan løbe ind i ved salg på nettet – herunder hvordan man som virksomhed skal forholde sig til fx ophavsret og rettigheder online.

Til sidst takkede formand for Sparringspartnerne, Niels Buchholst, for et vellykket og spændende stormøde.

Sparringspartnerne er en forening for erfarne erhvervsfolk, der tilbyder sig selv som sparringspartnere for virksomheder og iværksættere med det formål at skabe vækst og arbejdspladser i det danske erhvervsliv. Sparringspartnerne tilbyder et gratis sparringsforløb på 20 timer for virksomheder og iværksættere, der er interesseret i at arbejde seriøst med at udvikle og styrke deres virksomhed.

GTlogo-primary-tagline-Pantone2682012-300x136

Sparringspartnerne samarbejder med Grant Thornton

Sparringspartnerne har et vellykket og givende samarbejde med revisionsfirmaet Grant Thornton. Med samarbejdet har iværksætter- og vækstvirksomheder mulighed for at få hjælp til både små og store skatte-, finansierings-, regnskabs- og revisionsopgaver.

Statsautoriseret revisor hos Grant Thornton, Claus Carlsen, fortæller om baggrunden for at indgå i samarbejdet:

”Vi synes godt om konceptet med sparring for nyopstartede virksomheder. Der er helt sikkert behov for denne form for sparring, og vi vil gerne hjælpe til med at få de nyopstartede virksomheder i gang. Samarbejdet med Sparringspartnerne hjælper også os med at få etableret gode kundeforhold, hvor vi vokser sammen med virksomheden,” siger Claus Carlsen.

Sparringspartnernes samarbejde med Grant Thornton gavner begge parter:

”Vi har et ønske om, at samarbejdet kan gå begge veje. Vi har en del nystartede kunder, som har behov for sparring på ledelsesniveau, og hvor økonomien endnu ikke er tilstrækkelig til at honorerer en professionel bestyrelse. Her falder Sparringspartnernes tilbud på et tørt sted,” siger Claus Carlsen og fortsætter:

”Vi har også fået nye kunder gennem Sparringspartnerne. Vi har haft et par sager, hvor vi har hjulpet virksomhederne med at få styr på bogholderiet og skabt et grundlag for den fortsatte udvikling,” siger Claus Carlsen.

Grant Thornton er specialiseret i revision, økonomisk rådgivning og udvikling hos ejerledede virksomheder. Grant Thornton sætter kunden og kundens virksomhed i fokus, og derfor tilpasses revisionen den enkelte virksomhed. Grant Thornton vil være kendt for en forretnings- og serviceorienteret arbejdsform.


Læs mere om Grant Thornton her
.

iværkogvækst

Sparringspartnerne deltager i Iværk&Vækst

Tirsdag den 3. oktober 2017 deltager Sparringspartnerne i Danmarks største inspirations- og sparringsforum for hele Iværksætter Danmark. På Iværk&Vækst kan man både møde grønne startups og garvede serieiværksættere, idémagere, investorer, eksperter, first movers og leverandører af viden og løsninger til at komme bedst muligt fra start og stærkest muligt videre.

Man kan også møde Sparringspartnerne på Iværk&Vækst. Formand for Sparringspartnerne, Niels Buchholst, vil sammen med fire andre sparringspartnere, give iværksætter- og vækstvirksomheder gode råd og sparring med på vejen om iværksætteri.

 

Innovation møder erfaring
Hovedtemaet på dette års Iværk&Vækst-event er ”Corporates meets Startups”, der har fokus på, når innovation møder erfaring, og etablerede, større koncerner møder Startups. Det er især i spændingsfeltet mellem de etablerede virksomheder og de innovative startups, at magien og de største forretningssucceser opstår. Hvorfor gå hele vejen selv, hvis man kan nå bedre og hurtigere i mål ved at blande blod med en erfaren erhvervsleder?

På Iværk&Vækst kan man blive inspireret af andres succeser, lære af andres fejl og fiaskoer, suge til sig af viden og nye trends, netværke på kryds og tværs, gå på jagt efter den optimale samarbejdspartner eller investor, finde sin nye medarbejder eller partner og få gode tilbud og uvurderlige kontakter.

”Sparringspartnerne er med på Iværk&Vækst for at fortælle om muligheden for gratis sparring via vores forening,” siger Niels Buchholst og fortsætter:

”Vores medlemmer har selv prøvet at drive virksomhed og har både erfaring, viden og netværk, som de gerne deler med unge virksomhedsledere.”

Iværk&Vækst har eksisteret i 12 år og er i år blevet relanceret i et nyt format. Iværk&Vækst er et non profit inspirationsforum og netværksevent, der er gjort mulig via deling af viden, kompetencer og gejst fra de vigtigste kerneaktører og største ildsjæle i iværksættermiljøet samt gode relationer og partnerskaber.

Læs mere om Iværk&Vækst her.

Udklip

Vellykket samarbejde med Dragør Kommune

Sparringspartnerne har samarbejdet med Dragør Kommune siden 2015. Med samarbejdet får lokale virksomheder i Dragør mulighed for erfaringsbaseret sparring, da kommunen sætter iværksætter- og vækstvirksomheder, der står midt i forandringsprocesser, i kontakt med en lokal sparringspartner.

Erhvervs- og turistchef i Dragør Kommune, Claus Rex, fortæller om samarbejdets værdi:

”For os er det værdifuldt at kunne tilbyde lokale virksomheder en sparringspartner, der selv har prøvet at drive virksomhed og derfor har arbejdet med de samme udfordringer, som den lokale virksomhed står i,” siger han.

Dragør Kommune har tilknyttet Sparringspartnerne til flere lokale vækst- og iværksættervirksomheder, som har brug for den sparring, som Sparringspartnerne kan tilbyde.

”Dragør Kommune screener løbende for virksomheder, som står midt i forandringsprocesser. Når der er ekstraordinært behov for erfaringsbaseret sparring og et tillidsbaseret forhold til andre erhvervsledere, formidler Dragør Kommune kontakt til Sparringspartnerne. På den måde kan vi sikre, at de relevante virksomheder får de rette tilbud, og at virksomheder i komplekse og potentielt risikable situationer ikke lades uden hjælp,” siger Claus Rex.

Ifølge Claus Rex har samarbejdet resulteret i, at flere virksomheder i Dragør Kommune har fået sparring og er blevet hjulpet til både at løse problemer og sikre fortsat udvikling. Sparringen har bidraget til flere arbejdspladser, mere udvikling og resultater, der kan ses på bundlinjen hos de enkelte virksomheder.

”Resultatet har indtil nu været, at der er stor tilfredshed fra virksomhedernes side. Sparringen har givet en sikker hånd på udviklingsprocesser og givetvis også en højere overlevelsesrate for de nystartede virksomheder,” siger Claus Rex.

Dragør Kommune, hvis styrke er det store kendskab til lokalsamfundet, hjælper Sparringspartnernes med at etablere kontakt til flere vækst- og iværksættervirksomheder i Dragør, der kan have brug for råd og sparring. Sparringspartnerne værdsætter det givende og vellykket samarbejde med kommunen og håber på, at flere kommuner i fremtiden vil indgå i et lignende samarbejde, der gavner begge parter.

Læs mere om Dragør Kommune her.

_MG_9659_lille

Sparringspartnerne inviterer til stormøde i samarbejde med Slagelse Erhvervscenter

Torsdag den 23. november 2017 holder Sparringspartnerne stormøde i samarbejde med Slagelse Erhvervscenter A/S.

Temaet for mødet er “Salg på nettet og markedsføring på sociale medier”.

Arrangementet er for alle med interesse i at høre mere om, hvordan man kan starte sin egen webshop, og hvordan man får succes med salg på nettet og markedsføring på sociale medier.

Lokation for arrangementet kommer snart.

 

Tilmeld dig stormødet her.

 

PROGRAM
08:00 – 08:30
Morgenmad og networking

08:30 – 08:50
Velkomst og introduktion v/ Slagelse Erhvervscenter A/S, Bolette Trier Nissen og formand for Sparringspartnerne, Niels Buchholst.

08:50 – 09:10
Hvordan er det at være i sparringsforløb? v/ Seagull, Anni Walstrøm.

09:10 – 09:30
Salg på nettet og markedsføring via sociale medier v/ Den Personlige Sut, Cathrine Jamissen.

PAUSE

09:45 – 10:05
Salg på nettet og markedsføring via sociale medier v/ Morfar’s Mustache, Jesper Manniche.

10:05 – 10:25
Online markedsføring v/ Intoto, Thomas Zacchi.

10:25 – 10:45
Udvikling af sprog-app v/ Smart Kanji, Jakob Halskov.

10:45 – 11:15
Hvordan kan man beskytte sig ved salg på nettet og sociale medier?
v/ Advokaterne Elmer, Lund & Sandager, Torsten Hylleberg.

11:15
Afrunding og networking.

tur til berlin

Sparringspartnerne besøger Berlin

Den 1. – 3. november besøger Sparringspartnerne den tyske hovedstad. Dansk-Tysk Handelskammer har inviteret danske virksomheder med på en inspirationstur til Tyskland.

Med på turen til Berlin er også Sparringspartnerne, som får et indblik i et af Europas største og mest blomstrende startup miljøer og kan netværke med de øvrige deltagere.

2017 er valgår i Tyskland, og derfor går turen til Berlin. På fagkonferencen tages der udgangspunkt i Tysklands politik på nationalt, europæisk og globalt plan. Efterfølgende besøges Bundestag for at få indsigt i Tysklands politiske verden.

Berlin er dog ikke kun Tysklands politiske centrum men også hjemsted for mange virksomheder. Byen byder ligeledes på urban byudvikling og et inspirerende startup miljø. Byen er også kendt som ”Gründerhauptstadt”.

Økomatch

Sparringspartnerne samarbejder med Økomatch

Sparringspartnerne har for nyligt indgået et samarbejde med bogføringsselskabet Økomatch. Med samarbejdet har iværksætter- og vækstvirksomheder nu adgang til at outsource deres regnskabsfunktion til en overkommelig pris.

Økomatch har specialiseret sig i at hjælpe små og mellemstore virksomheder, der har besluttet sig for helt eller delvist at outsource deres regnskabsfunktion.

Økomatch arbejder primært i net-baserede økonomisystemer og sætter en ære i at optimere alle led i regnskabsfunktionen bl.a. ved hjælp af de tilgængelige løsninger, der findes i dag. Økomatch har et indgående kendskab til stort set alle økonomisystemer, men er særligt eksperter i systemet E-conomic.

Hos Økomatch arbejder man efter princippet ”work smarter, not harder”, og hjælper kunderne med at optimere af arbejdsgange og systemer, for at bringe antallet af bogføringstimer ned.

Indehaver, Bodil Retbøll, startede virksomheden for 17 år siden, og i dag har Økomatch ca. 150 faste kunder fordelt over hele landet.

Læs mere om Økomatch her.

Jakob Smart Kanjii

Mød Smart Kanji i Køge 8. september

På Sparringspartnernes det kommende stormøde ved Køge Handelsskole den 8. september kan man bl.a. møde Jakob Halskov fra Smart Kanji.

Jakob startede Smart Kanji for over et år siden. Sammen med en gammel studiekammerat fik han ideen om at lave en platform, som skulle gøre det nemmere at lære de japanske skrifttegn (kanji). Jakob har selv været igennem den svære proces med at lære de japanske tegn, og ønskede derfor at gøre processen nemmere for andre, der også ønsker at lære sproget. Ideen udviklede sig til en app, som kan hjælpe med at lære både japanske og kinesiske tegn.

Appen har været under udvikling det seneste år og nærmer sig snart en lancering. Det japanske sprog indeholder omkring 2000 skrifttegn, og derfor kræver det en stor indsats, at lære alle tegnene. Smart Kanji-appen hjælper med at finde de vigtigste og mest nødvendige tegn, for at kunne lære sproget.

Om Jakob Halskov
Jakob Halskov har en ph.d. i data lingvistik og en HD fra CBS. Derudover har han læst engelsk og japansk på Københavns Universitet.

Jakob har arbejdet flere år i Japan med informationssøgning og e-Discovery for en japansk virksomhed. Han flyttede efterfølgende tilbage til Danmark og fortsatte arbejdet for den japanske virksomhed som konsulent.

Udover arbejdet i Japan har Jakob også arbejdet for Dansk Sprognævn som forsker og programmør.

Du kan møde Jakob og høre meget mere om Smart Kanji og de udfordringer, Jakob har mødt i udviklingen af sprog-appen på stormødet i Køge den 8. september.

Tilmeld dig stormødet her.

uddannelsernesdag

Mød os på Uddannelsernes Dag i Køge 1. september

Den 1. september 2017 deltager Sparringspartnerne i Køge Festuge, som kan siges at være årets begivenhed i Køge Kommune. Her vil Sparringspartnerne deltage med en stand til CAMPUS+ arrangementet, som er et stort inspirationsevent for regionens unge mennesker.

Ved Sparringspartnernes stand kan de unge høre mere om muligheden for at blive selvstændig efter uddannelsen, og hvad det indebærer og kræver, at blive iværksætter. Alle er velkommen til at kigge forbi standen og få lidt gode råd og information om iværksætteri med på vejen af formand for Sparringspartnerne, Niels Buchholst.

Om CAMPUS+
Mere end 2500 unge fra de forskellige uddannelsesinstitutioner er tilmeldt begivenheden, hvor der bliver lagt op til en sjov og anderledes dialog om uddannelse og karriere mellem byens uddannelsesinstitutioner, erhvervsdrivende og elever. Arrangementet afholdes på CAMPUS Køge og byder på 115 forskellige aktiviteter. Deltagerne kommer fra mere end 60 forskellige uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Læs mere om CAMPUS+ og tilmeld dig arrangementet her.

gå-hjem-møde

Sparringspartnerne inviterer til gå-hjem-møde i Dragør

Onsdag den 20. september 2017 afholder Sparringspartnerne gå-hjem-møde i Dragør i samarbejde med Dragør Erhverv og Dragør Kommune.

Adresse: Pakhuset, Gl. Havn 14, 2791 Dragør 

På mødet kan man høre mere om, hvad det vil sige at være sparringspartner, og hvad iværksættere og SMV’er får ud af et sparringsforløb.

Mødet henvender sig til iværksættervirksomheder og andre med interesse for udvikling og vækst i virksomheder og på arbejdspladser på Amager.

 

Tilmeld dig gå-hjem-mødet her.

 

Programmet for mødet er: 

18:30 – 19:00
Let spisning og networking

19:00 – 19:15
Velkomst og introduktion v/ Dragør Kommune, Claus Rex, v/ Dragør Erhverv, Susanne Lindø, og v/ formand for Sparringspartnerne, Niels Buchholst.

19:15 – 19:30
Hvad vil det sige at være sparringspartner v/ Lars Als Nerving

19:30 – 19:45
Hvordan er det at være i sparringsforløb v/ Easy Strap, Bryan Göddert.

PAUSE

20:00 – 20:30
Lars Winding, medejer af Simply Boheme, fortæller om et projekt i skurbyen, der skal stille lokaler til rådighed for iværksættere og mindre virksomheder på Dragør Havn.

20:30 – 21:15
Afrunding og networking.