Slagelse erhvervscenter 2

Workshop i Slagelse den 15. november 2018 – forretningsplan og digitalisering

Torsdag den 15. november klokken 08.00-10.30 inviterer Sparringspartnerne, i samarbejde med Slagelse Erhvervscenter, til en workshop om sparring for vækst og udvikling for iværksættere og små og mellemstore virksomheder. Workshoppen bliver afholdt hos Slagelse Erhvervscenter på Søndre Stationsvej 26 i Slagelse.

På workshoppen får du indblik i, hvorfor det er nødvendigt at have en nedskrevet forretningsplan, og hvordan du kan ændre din virksomhed fra at være analog til at være digital.

Programmet byder på velkomst ved erhvervskonsulent Bolette Trier Nissen og formand for sparringspartnerne Niels Buchholst. Dernæst vil Mogens Birch-Larsen gennemgå en forretningsplan med udgangspunkt i business modellen Canvas, som er et værktøj til udvikling af forretningsmodellen for en virksomhed eller et projekt. Afslutningsvis fortæller Jens Erik Ebbesen, partner i bureauet kom,ma, hvordan du kan fastlægge en digital strategi, som kan hjælpe din virksomhed med at gå fra at være analog til en digital virksomhed.

 

Tilmeld dig workshop i Slagelse og se programmet i detaljer nedenfor. 

"]

Program

08.00 – 08.10
Morgenkaffe og brød.

08:10 –  08:20
Velkomst ved erhvervskonsulent Bolette Trier Nissen og formand Niels Buchholst med kort introduktion af Sparringspartnerne.

08.20– 09:20
Gennemgang af forretningsplan med udgangspunkt i business model Canvas (BMC)  v/ Mogens Birch-Larsen.

Pause

09:30 – 10:15
Digital strategi v/Jens Erik Ebbesen, Partner i Bureauet kom,ma

10:15 – 10:30
Networking

10:30
Afslutning

20130620logo som jpg (002)

Workshop i Sorø den 22 november 2018 om PR og SoMe

Torsdag den 22. november klokken 15.30-18.00 inviterer Sparringspartnerne, i samarbejde med Sorø kommune og Sorø Erhverv, til en workshop med sparring for vækst og udvikling for små og mellemstore virksomheder.

Workshoppen giver indblik i, hvordan du opnår effektiv markedsføring på et begrænset budget, og hvordan du kan opnå større salg ved at fortælle gode historier gennem PR, google og sociale medier.

Programmet byder på velkomst ved erhvervschef Laila Haunstrup Bregner Carlsen og formand for sparringspartnerne Niels Buchholst.

Dernæst vil direktør Susanne Lindø fra Grønbech PR og Kommunikation holde et oplæg om, hvordan man gør sin forretning synlig ved at fortælle de gode historier i markedsføringen af sin virksomhed i PR og på de sociale medier.

Workshoppen afsluttes med foredrag af online markedsspecialist Sarah Vos Thrysøe, som vil fortælle om effektiv brug af værktøjet Google My Business. Til sidst vil der være plads til networking og spørgsmål.

Workshoppen afholdes hos Parnas Natur & Aktivitetspark, Parnasvej 21, 4180 Sorø.

 

Tilmelding til workshop i Sorø

"]

Program

15.30 – 15.40

Velkomst v/erhvervschef Laila Haunstrup Bregner Carlsen og formand Niels Buchholst med kort introduktion af Sparringspartnerne.

15.40 – 16.30

Sådan fortæller du den gode historie, når du markedsfører dig gennem PR og på de sociale medier v/direktør Susanne Lindø fra Grønbech PR og kommunikation.

Pause

16.40 – 17.40

Indlæg om effektiv brug af Google My Business v/online markedsspecialist Sarah Vos Thrysøe. Husk at medbringe din laptop!

17.40 – 18.00

Hvordan er det at være i sparring? Kommentarer fra igangværende forløb v/ Torben Spohr og Mette Skjoldan. Introduktion af nye sparringspartnere.

Udklip - samhandel med kina

Netværksmøde om samhandel med Kina – Den 27. november i Asia House

Hvordan opnår du succes i din samhandel med Kina? Det kan du blive klogere på tirsdag den 27. november, når Sparringspartnerne i samarbejde med Væksthus Hovedstaden, Innovation House China-Denmark og Asia House inviterer til netværksmøde om samhandel med Kina.  

Netværksmødet giver dig indblik i Kinas nuværende situation. Formand for Den Kinesiske Forening i Danmark, Yanbiao Lin, fortæller om de kulturelle forskelle mellem Kina og Danmark, og du bliver præsenteret for business cases fra danske SMV’er og iværksættere, som har samhandel med Kina.

Dagen afsluttes med networking, hvor du kan tale mes de andre deltagere og få gode råd til, hvordan du kan gøre brug af Væksthus Hovedstaden og Sparringspartnerne.

Netværksmødet holdes fra kl. 15-18 hos Asia House, Indiakaj 16, 2100 København Ø

 

Tilmeld dig netværksmødet om samhandel med Kina og læs programmet i detaljer nedenfor.

"]

 

Program

15.00 – 15.10

Ankomst og registrering

15.10 – 15.25

Hvad sker der idag i Kina? Indlæg v/Karin Vith Ankerstjerne, General Manager, Innovation House China-Denmark

15.25– 15.55

Business case 1 – v/Georg Vind, Voss Industry

15.55 – 16.25

Business case 2 – v/ Niels Mortensen & Simon Merrild, Bakoba

16.25 – 16.45

Business case 3 –v/Heidi Noer-Hvarre, TwoHearts

Pause

17.00 – 17.15

Indlæg om kulturelle forskelle mellem Kina og Danmark v/ Yanbiao Lin, formand for Den Kinesiske Forening i Danmark

17.15 – 17.25

Hvordan kommer du videre ved hjælp af Væksthus Hovedstaden?

17.25 – 17.35

Hvordan kommer du videre ved hjælp af Asia House?

17.35 – 17.45

Hvordan kommer du videre ved hjælp af Sparringspartnerne?

17.45 – 18.00

Afrunding og networking

IMG_1030

Konference om finansiering – Københavns Erhvervshus den 28. november

I samarbejde med Københavns Erhvervshus inviterer Sparringspartnerne iværksættere og SMV’er til en konference om finansiering.

Første del af konferencen har særligt fokus på bogføring og økonomistyring i virksomheder, og du bliver klædt bedre på til at tale om finansiering med banken. Senere præsenterer Vækstfonden forskellige finansieringsmuligheder for små og mellemstore virksomheder, og du får indsigt i alternativ finansiering og kreditforsikring.

Konferencen foregår onsdag den 28. november kl. 15 – 18.30 i Københavns Erhvervshus, Nyropsgade 1, 1602 København V

 

Tilmeld dig konferencen om finansiering og læs programmet i detaljer nedenfor.

"]

 

Program

15.00 –15.10

Velkomst v/ Mia Ursula Rudolph-Lentz, Afdelingschef, Københavns Erhvervshus og Niels Buchholst, formand for Sparringspartnerne

15.10 –15.25

Hold styr på tingene i din virksomhed med særlig fokus på bogføring af v/Claus Carlsen, Statsaut. Revisor, Grant Thornton

15.25 –15.45

Er du klædt på til at tale finansiering med banken? Indlæg v/René Lund Sørensen

Pause

16.00 –16.30

Finansieringsmuligheder for små og mellemstore virksomheder, indlæg v/Sanne Cadovius Jørgensen og Pernille Meilvang, Vækstfonden

16.30 –16.50

Alternativ finansiering v/ Torben Bruun, FlexFunding

16.50 –17.10

Alternativ finansiering v/Jørgen Kenfelt, Andelsgarant

17.10 –17.30

Finansiering med brug af Factoring som finansieringsform v/ Peter Muus Mogensen, Al Finans A/S

17.30 –17.45

Internet baserede betalingsformer v/Simon Schou, Copenhagen Fintech

17.45 –18.00

Kreditforsikring v/ Tonny Hartwig, Atradius

18.00 –18.30

Networking og afslutning

Årets iværk & eksport, 2018-10

Sparringspartnerne uddelte Køges iværksætter- og eksportpris 2018

I samarbejde med fonden Connect Køge afholdte Sparringspartnerne årets iværksætter- og eksportpris den 30. oktober på Køge Handelsskole.

Sparringspartnernes formand Niels Buchholt, som har beskæftiget sig med Køges erhvervsliv de sidste 30 år, præsenterede prisuddelingen og bød alle velkommen.

Priserne blev herefter overrakt af Køges borgmester Marie Stærke til lokale erhvervsfolk i Køge, som har opnået stor succes med udviklingen af deres forretning.

Iværksætterprisen – Green Cleaning ApS

For sin meget miljøvenlige og effektive rengøringsmetode vandt Green Cleaning ApS iværksætterprisen, som Steen Zoega Rasmussen startede op i juli 2016. Virksomhedens koncept er udviklet med tanke på Maersks rengøring/rensning af meget snavsede containers. Steen har i denne forbindelse skabt en tøris teknologi, som er så effektiv til rensning, at det i første forsøg lykkedes ham at rense fire forskellige beskidte containere i Jylland. Det overbeviste hurtigt Maersk om, at systemet virker og blev startskuddet på Steens virksomhed, Green Cleaning ApS, som han i dag er CEO for og driver.

I dag arbejder Steen med kunder som Københavns Lufthavn, Rødovre Centrum og Novo Nordisk og bruger Google Adwords og Facebook som markedsføring for at skabe synlighed om virksomheden.

“Green Cleaning er i aller højeste grad med til at understøtte den grønne revolution indenfor bl.a. containerbranchen, hvor specielt shippingfirmaer kan spare mange penge ved nedsættelse af rensningstiden af deres containere. Potentialet for Green Cleaning er meget betydeligt, og ejer Steen Zoega har som iværksætter den helt rigtige indstilling til at udvikle sin forretning ved bl.a. at søge hjælp omkring udvikling og sparring,” sagde borgmesteren ved prisoverrækkelsen.

Eksportprisen – Braunstein

Eksportprisen gik i år til Braunstein/Køge Bryggeri ApS for deres succes på eksportmarkedet, som de har opnået via deres webshop. Det har resulteret i en betydelig omsætning og muliggjort eksport og kendskab af deres produkter på globalt plan, hvilket har ført dem videre til det udenlandske marked.Det er ikke en nem sag at nå ud på det udenlandske marked, men på grund af deres succes med webshoppen, har de formået at springe et distributionsled over og opbygget en ekstra salgskanal, som også er nået bredt ud på det udenlandske marked.

”Braunstein er et eksempel til efterfølgelse for mange danske virksomheder ikke kun i Køge Kommune, men over hele landet. Hvordan man med succes kan udvikle sin forretning fra et analogt synspunkt og gøre det til en succesrig, digital virksomhed”. Sådan lød ordene, da borgmester Marie Stærke forklarede, hvorfor netop Braunstein blev udpeget som årets eksportvirksomhed i Køge.

Braunstein ejes af de to brødre Michael og Claus Braunstein Poulsen. Tanken om at eje sit eget bryghus blev født i sommeren 1972 ved Sjællands Odde, hvor de hjalp deres farfar med at samle ingredienser til frokostbordets kryddersnaps. Ideen blev dog først ført videre i foråret 1988 på en fisketur til Skotland, hvor de påbegyndte projektet om at lave et bryggeri. I december 2005 bryggede Braunstein for første gang og siden da har de gennem årene udvidet bryggeriet, så de i dag også brygger whisky, snaps, gin og vodka. Braunstein har været beliggende i det gamle Pakhus i Køge siden 2005 og har vundet mange internationale priser.

Billeder for dagen

Årets iværk & eksport, 2018-1Årets iværk & eksport, 2018-2Årets iværk & eksport, 2018-3Årets iværk & eksport, 2018-4Årets iværk & eksport, 2018-5

 

Programmet for dagen

Kl. 14.00 – 14.10

Velkomst ved formand Niels Buchholst

Kl. 14.10 – 14.30

Erhvervsdirektør Ingo Østerskov om Fonden Connect Køges aktiviteter inden for erhverv og turisme

Kl. 14.30 – 14.40

Pause

Kl. 14.40 – 15.10

Uddeling af iværksætterpris 2018 ved borgmester Marie Stærke

Uddeling af eksportpris 2018 ved borgmester Marie Stærke

Kl. 15.10 – 15.30

Afslutning og networking

Iværksætterprisen-2018-2-696x288

Sparringspartnerne medvirker til iværksætterprisen i Dragør 2019

Dragør Kommune, Dragør Rotary og Dragør Erhverv uddeler for tredje gang prisen til Dragørs bedste iværksætter i april 2019.

Konkurrencen skydes i gang, når Dragør Rotary holder kick-off for Dragørs Iværksætterpris 2019 den 8. november 2018 på Dragør Fort fra kl. 19.15 til 20.15.

På kick-off-mødet vil Claus Arboe og Kenneth Johansen fra Rotary fortælle om de nye ting til Iværksætterprisen 2019. Desuden deltager Sparringspartnernes næstformand, Jørgen Johansen, og fortæller om det nye samarbejde, der er indgået med Sparringspartnerne.

Det betyder, at de fem finalister ved næste års iværksætterpris tilbydes 20 timers gratis sparring som en ekstra præmie.

Mere information og tilmelding

Årsmøde_NB

Sparringspartnerne fejrer fem års fødselsdag den 6. november

Kom og hør, hvordan Sparringspartnerne har udviklet sig de seneste fem år og få inspiration fra danske og internationale virksomheder i branchen.

Tirsdag den 6. november kl. 15.00 inviterer Sparringspartnerne til fem års fødselsdag hos Lund Elmer Sandager Advokatpartnerselskab, Kalvebod Brygge 39-41, 1560 København

Sparringspartnerne bidrager til vækst i virksomheder og arbejdspladser. Som det eneste frivillige netværk i Danmark hjælper Sparringspartnerne iværksættere og virksomhedsejere med at realisere deres potentiale ved at tilknytte en sparringspartner til virksomheden og dennes ledelse.

I anledningen af Sparringspartnernes fem års fødselsdag den 6. november, inviterer Sparringspartnerne iværksættere og virksomhedsejere i små og mellemstore virksomheder til en workshop med fokus på mennesker og maskiner. Her får du også et indblik i, hvordan det går hos Sparringspartnerne.

På workshoppen kan du få viden om, hvordan vi mennesker er forskellige, og du får viden om kunstig intelligens og zen meditation. Du kan blandt andet møde Harry Goldman fra Nyföretagar Centrum – et forbillede for Sparringspartnerne, som har 30 års erfaring med at rådgive svenske iværksættere og smv’er. Undervejs på dagen og til slut vil du få rig mulighed for at networke og sparre med de andre deltagere, samtidig med at der vil blive sørget for magien.

 

Tilmeld dig Sparringspartnernes fem års fødselsdag den 6. november og læs programmet i detaljer nedenfor.

 

"]

 

Program

Kl. 15.00 – 15.10

Velkomst

Kl. 15.10 – 15.20

Advokat Michael Møller Nielsen om Danish Justice Foundation

Kl. 15.20 – 15.30

Status efter stiftelsen november 2013 ved Formand Niels Buchholst

Kl. 15.30 – 15.40

Harry Goldman fra Nyföretagar Centrum, Stockholm om sine erfaringer igennem 30 år og opbygningen af organisationen i Sverige

Pause (10 min)

Kl. 16.00 – 16.30

Indlæg ved lektor for Syddansk Universitet, Tove Brink om personprofiler – hvilke rammer sætter de for kunstig intelligens?

Kl. 16.30 – 17.10

Indlæg om kunstig intelligens: Hvilke forretningsområder forventes påvirket? Ved Casper Wilstrup, CEO fra firmaet ABZU

Pause (10 min)

Kl. 17.20 – 17.35

Mindfulness i Business – Videoindlæg af Zen Budhist Center i Santa Rosa, Californien ved Julie & Demian Kwong. Indlægget assisteres af Zen Facilitator Asger Freltoft Knudsen

Kl. 17.35 – 18.00

Tryllekunstner, Firmaet Kort og Bold – magisk artisteri ved Erik Jensby

Kl. 18.00 –

Afslutning og networking

 

Bakoba billede 1

Sparringspartnerne skaber synlighed om Bakoba

Sparringspartnerne har givet den danske legetøjsvirksomhed Bakoba større synlighed og øget virksomhedens salg og produktion. Alt sammen gennem et længerevarende forløb, hvor Bakoba har modtaget sparring på både småt og stort.

”Det kan være en stor udfordring at starte en helt ny virksomhed op fra bunden. Derfor har vi fundet det betryggende at have en personlig sparringspartner at gå til, når vi har mødt udfordringer, som har været nye for os, men dagligdag for vores sparringspartner i årevis”, fortæller Niels Mortensen, som er ansvarlig for Bakobas daglige drift.

Forløbet har blandt andet løst flere af Bakobas udfordringer inden for salg og produktion, da Sparringspartnerne har hjulpet Bakoba med at få forbindelse til en dansk taiwanesisk agent, som har givet dem bedre leveringssikkerhed. Næste skridt for Bakoba er at finde nye virksomheder, der kan producere legetøjet og hjælpe med at forhandle bedre priser og leveringstider.

Medstifter af Bakoba, Simon Merild-Hansen, påpeger også Bakobas store tilfredshed med Sparringspartnernes rådgivning på salgssiden:

”Som nyuddannet inden for salg og markedsføring har det været en utrolig stor hjælp for mig at have en erfaren sparringspartner med på råd undervejs.”

Udover personlig sparring har Bakoba haft stor glæde af Sparringspartnernes netværk. Gennem netværket har de fået gode råd til etablering af egen webshop, online markedsføring og produktion af deres promotion video til potentielle kunder og samarbejdspartnere.

”Gennem Sparringspartnernes netværk har vi også fået tilknyttet en erfaren og ressourcestærk bestyrelsesformand, og etableret kontakt til de dygtige folk fra maefilm, der har været med til at producere vores reklamefilm. Alt i alt kan vi derfor varmt anbefale et forløb hos Sparringspartnerne,” fortæller Simon.

Om Bakoba

Bakoba blev stiftet for tre år siden og er udviklet og designet af arkitekterne Martin Christoffersen og Steffen Osted.

Bakoba er en dansk legetøjsvirksomhed med fokus på udvikling og produktion af konstruktionslegetøj i høj kvalitet. Bakoba består af byggeklodser lavet af skum, som kan sammensættes på tusindvis af måder. Legetøjet er udviklet til at stimulere børns kreativitet og fantasi, samtidig med at det styrker børnenes motoriske udvikling. Med Bakoba kan børnene bygge alt fra både og biler til dyr, rumskibe og meget mere.

BAKOBA guybakoba boyBakoba billede 2

Alvin

Nyt ansigt hos Sparringspartnerne – Mød Alvin

36-årige Alvin Paez de la Cadena Ljoså er pr. 1. oktober 2018 blevet ansat som projektmedarbejder hos Sparringspartnerne. Alvin skal stå i spidsen for at skaffe fondsmidler til Sparringspartnerne og hjælpe til med at arrangere relevante møder rundt i landet.

Alvin har gennem en årrække beskæftiget sig med funding og projektudvikling, hvilket giver ham gode forudsætninger som ny medarbejder hos Sparringspartnerne. Hans styrker ligger i at indlede nye projekter og planlægge og koordinere opgaver, og i arbejdet med funding er han dygtig til at opbygge stærke og varige relationer. Hos Sparringspartnerne kan Alvin desuden bidrage med nye idéer, sit flair for kommunikation og et bredt internationalt netværk.

“Jeg brænder for den gode sag og ser frem til samarbejdet”, fortæller Alvin om sin nye stilling hos Sparringspartnerne.

Han glæder sig til at udbrede kendskabet til foreningen samt fremme Sparringspartnernes arbejde og kompetencer ved at finde midler og partnere som understøtter tilgangen af virksomheder som ønsker sparring.

Alvin er selvstændig og kommer fra en stilling som koordinator ved The International Student City of Copenhagen (ISCC), hvor han har arbejdet med fundraising og været med til at opbygge partnerskaber og organisere møder og events.

Han er uddannet cand.merc.int fra Copenhagen Business School i 2013 og er flersproget. Han kan trække på tidligere uddannelser i business og international politik fra både New York, Argentina, Brasilien og Chile.

IMG-2905_beskåret

Køge-workshop den 9. oktober 2018 om PR og sociale medier

Køge-workshoppen gav mindre virksomheder indsigt i,  hvordan de kan fortælle deres gode historier via PR og bruge Google og de sociale medier (SoMe) i salgsøjemed.

Det foregik tirsdag den 9. oktober, hvor Sparringspartnerne og Connect Køge, i samarbejde med Køge Handel, inviterede mindre virksomheder til workshop om sparring for vækst og udvikling.

Effektiv markedsføring på et begrænset budget var i fokus på workshoppen, da deltagerne fik indsigt i, hvordan PR, Google og SoMe er relevante aktiviteter for mindre virksomheder at give sig i kast med for at opnå et større salg.

Programmet bød på velkomst ved erhvervsdirektør Ingo Østerskov fra Køge kommune, formand for Køge Handel Søren Storgaard og formand for Sparringspartnerne Niels Buchholst. Dernæst gav Jonathan Nielsen, kommunikationsrådgiver fra Grønbech PR og kommunikation, gode råd til, hvordan du markedsfører din virksomhed gennem den gode historie i PR og på de sociale medier. Online markedsspecialist Sarah Vos Thrysøe afsluttede workshoppen ved at fortælle om effektiv brug af værktøjet Google My Business efterfulgt af networking blandt deltagerne og spørgsmål til indlægsholderne.

Workshoppen blev som det første arrangement afholdt i det kreative kontorfællesskab på det gamle bådeværft i Køge, kaldet Værftet, hvor mere end 30 deltagere fra det lokale erhvervsliv mødte op. Der var stor interesse for oplæggene og relevante spørgsmål til oplægsholderne. Efterfølgende blev deltagerne hængende til networking og sparring.

Læs programmet for workshoppen i Køge i detaljer nedenfor.

IMG_20181009_094022 IMG_20181009_093608IMG_20181009_093601IMG_20181009_083549IMG_20181009_092706

Program

07.45-08.00

Kaffe med brød

08.00-08.15

Velkomst v/ erhvervsdirektør Ingo Østerskov, formand Søren Storgaard og formand Niels Buchholst

08.15-08.50

Sådan fortæller du den gode historie, når du markedsfører dig gennem PR og på SoMe v/ kommunikationsrådgiver Jonathan Nielsen fra Grønbech PR og kommunikation

Pause

09.00-09.35

Indlæg om effektiv brug af Google My Business v/ online markedsspecialist Sarah Vos Thrysøe

09.35-10.00

Networking og spørgsmål til indlægsholderne