IMG-2905_beskåret

Køge-workshop om PR og sociale medier for mindre virksomheder

Kom og bliv klogere på, hvordan mindre virksomheder kan fortælle gode historier via PR. Og bliv også klogere på, hvordan de kan bruge Google og de sociale medier (SoMe) i salgsøjemed.

Tirsdag den 9. oktober klokken 7.45 inviterer Sparringspartnerne og Connect Køge i samarbejde med Køge Handelsstandsforening til workshop om sparring for vækst og udvikling for mindre virksomheder.

Effektiv markedsføring på et begrænset budget er i fokus på workshoppen og på, hvordan PR, Google og SoMe er relevante aktiviteter for mindre virksomheder at give sig i kast med for at opnå et større salg.

Workshoppen afholdes på det gamle bådeværft i Køge, kaldet Værftet, på adressen Carlsensvej 4, 4600 Køge.

Programmet byder på velkomst ved erhvervsdirektør Ingo Østerskov fra Køge kommune, formand for Køge Handelsstandsforening Søren Storgaard og formand for Sparringspartnerne Niels Buchholst. Dernæst gør Susanne Lindø, direktør fra Grønbech PR, dig klogere på, hvordan du markedsfører din virksomhed gennem den gode historie i PR og på de sociale medier. Og online markedsspecialist Sarah Vos Thrysøe afslutter workshoppen ved at fortælle om effektiv brug af værktøjet Google My Business. Der er plads til networking og spørgsmål til indlægsholderne bagefter.

 

Tilmeld dig workshoppen og læs programmet i detaljer nedenfor

 

"]

 

07.45-08.00

Kaffe med brød

08.00-08.15

Velkomst v/ erhvervsdirektør Ingo Østerskov, formand Søren Storgaard og formand Niels Buchholst

08.15-08.50

Sådan fortæller du den gode historie, når du markedsfører dig gennem PR og på SoMe v/ direktør Susanne Lindø fra Grønbech PR

Pause

09.00-09.35

Indlæg om effektiv brug af Google My Business v/ online markedsspecialist Sarah Vos Thrysøe

09.35-10.00

Networking og spørgsmål til indlægsholderne

 

KBH_Erhvervshus_18_sept_2018

Stort fremmøde ved KBH-møde om sparring til vækst

Mere end 50 iværksættere, virksomhedsledere og sparringspartnere deltog i kick-off mødet hos Københavns Erhvervshus og fik information om sparring til at udvikle virksomheden – og blev inspireret af erfaringerne fra Sverige

DET FOREGIK TIRSDAG DEN 18. SEPTEMBER KL. 15.00-18.00 KØBENHAVNS ERHVERVSHUS, NYROPSGADE 1, 1602 KBH V

Sparringspartnerne tilbyder 20 timers gratis sparring til SMV’er og iværksættere med synlige vækstpotentialer. Sparringen gives af erfarne erhvervsledere, som ved, hvordan man udvikler og driver virksomheder. De har selv gjort det med succes. Kick-off-mødet er for iværksættere og SMV’er, der vil høre mere om muligheden og ønsker sig en erfaren sparringspartner.

Program

15.00 – 15.15
Åbning af mødet v/borgmester for beskæftigelse og integration i Københavns Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard

15.15 –  15.20
Velkomst v/Janus Krarup, erhvervschef i Københavns Kommune

15.20 –  15.30
Orientering om Sparringspartnerne v/formand Niels Buchholst

15.30 –   15.40
Kort om samarbejdet for erhvervsfremme mellem København og Malmö v/Stig Sørensen, Københavns Erhvervshus

15.40 –  16.10
Sådan sikrer offentligt-privat samarbejde succes til nye virksomheder i Malmö/Skåne v/Anne Marbrandt, diplomerad rådgivare, Nyföretagar Centrum Öresund

16.10 –  16.30 PAUSE

16.30 –  17.15
2 virksomhedscases

Mohoco v/ Jacob Kofoed

Bakoba v/ Niels Mortensen og Simon Merrild-Hansen

Klaken Kaniner v/ Søren Sørensen

17.15 –  18.00
Let forplejning, networking og individuel dialog med Sparringspartnerne

Stevns_2

Stor spørgelyst ved strategimøde for SMV’er på Stevns

Sparringspartnerne gennemførte et strategimøde i samarbejde med Stevns Erhvervsråd den 12. september i Tinghuset i Store Heddinge.

Fra Sparringspartnerne deltog Jakob Gunge og Mikael Schrøder med indlæg om deres erfaringer indenfor strategi gennem et langt aktivt erhvervsliv. Derudover var Bente Nielsen og sparringspartnernes formand, Niels Buchholst til stede.

Thomas Christensen, Stevns’ erhvervschef, lagde vægt på, at vi afprøvede en ny model med hensyn til emnet. Programmet startede med velkomst og derefter fik Jakob og Mikael ordet i cirka 15 minutter. Formanden orienterede om sparringspartnerne og de udfordringer, vi som netværk og samfund står over for.

Blandt de mange meget aktive og spørgelystne deltagere deltog Jens Rolighed fra Bådeværftet i Hårlev, som på glimrende vis delagtiggjorde os i sine udfordringer for sin mangesidede virksomhed i cirka 15 minutter.

Derefter tog panelet bestående af Jakob, Mikael, Jesper Yde Knudsen (fra Stevns Erhvervsråd) og formanden over med nærgående spørgsmål omkring virksomhedens forretningsmodel. Udover panelet havde de øvrige deltage lejlighed til at deltage i debatten.

Det blev en spændende oplevelse, som vi vil efterleve ved lignende arrangementer.

“Mit indtryk er, at Jens Rolighed fik svar på sine mange spørgsmål. Han fremhævede for øvrigt det positive samarbejde gennem nogen tid, han havde med vore sparringspartnere Hans Henrik Hjorth og Søren Slotsaa,” siger Niels Buchholst om arrangementet.

Deltagere-i-aarsmoedet-5

3 nye ansigter hos Sparringspartnerne

I den sidste tid er 3 nye sparringspartnere  blevet en del af det stærke mentorkorps hos Sparringspartnerne.

 

Allan Bach Sørensen_80x80Allan Bach Sørensen: At hjælpe andre med et løft er fedt

53-årige Allan Bach Sørensen er netop blevet ny sparringspartner hos Sparringspartnerne, som tilbyder gratis sparring til virksomhedsledere og iværksættere. Med sin mangeårige erfaring som Finance Manager og CFO for globale virksomheder som A.P. Møller-Mærsk, Coloplast, Nilfisk og AkzoNobel har han en solid erfaring at trække på.

Et kardinalpunkt for Allan Bach Sørensen er informationen i en virksomhed eller organisation. Han er god til at omdanne den viden og ekspertise, der er til stede i en virksomhed, så mellemledere og ledere får et bedre informationsgrundlag til at træffe deres beslutninger på.

Ifølge Allan Bach Sørensen er han god til at gøre informationen i virksomhederne simplere for ikke-økonomer. Ligesom han også har stor erfaring med forretningsudvikling, økonomistyring og produktudvikling.

Kompetencer, som han primært har gjort brug af inden for medico- og medicinalindustrien, men også i de senere år har brugt, når han har hjulpet små startup virksomheder. At hjælpe iværksættere er samtidig baggrunden for, at han er blevet en del af det erfarne team hos Sparringspartnerne.

”Det er fedt at hjælpe andre ved at give dem et løft, så de efterfølgende kan løfte sig selv. For det er jo start up virksomhederne, der selv gør indsatsen i sidste ende,” siger Allan Bach Sørensen.

Han er uddannet Cand. Oecon fra Aarhus Universitet i 1997, og omkring årtusindeskiftet kunne han også skrive Executive MBA fra Aarhus og Stellenbosch Universitet på sit visitkort.

Privat bor han i Liseleje med sin samlever.

 

Jakob Gunge_80x80Jakob Gunge glæder sig til at lære nyt

51-årige Jakob Gunge er netop blevet ny sparringspartner i det erfarne team hos Sparringspartnerne, der tilbyder gratis sparring til virksomhedsledere og iværksættere. Med sin generalistbaggrund inden for IT og økonomi har han en solid erfaring og et bredt netværk at tilbyde.

Jakob Gunge har allerede erfaring som mentor. Fra sit engagement i Venture Cup Danmark, som driver Skandinaviens største mentorprogram for universitetsstuderende med mere end 300 mentorer fra erhvervslivet. Desuden er han mentor for startup virksomheder i Malmø.

”Jeg glæder mig til at lave sparring med Sparringspartnerne, fordi de er ældre og derfor mere erfarne end de mentorer, jeg normalt arbejder sammen,” siger Jakob Gunge.

Jakob Gunge har i mange år arbejdet som selvstændig konsulent med simulationsundervisning til virksomhedsansatte, hvor de via e-learning værktøjer får undervisning i ledelse eller salgstræning for eksempel. De ansatte får på den måde adgang til ny læring og kan afprøve nye arbejdssituationer uden kontant afregning på grund af fejl.

Hos Sparringspartnerne får han rig lejlighed til at gøre brug af sin generalistbaggrund inden for teknik, IT, økonomi og organisationsudvikling. Kompetencer, han har erhvervet gennem sine 10 år som EDB-tekniker i Mærsk Data og via sin bachelorgrad i erhvervssprog og erhvervsøkonomi fra Copenhagen Business School (CBS).

Jakob Gunge er på fjerde år bosat i Malmø med sin kone og børn efter at have boet og arbejdet i udlandet i mange år.

 

Morten Wittrup Præstbogaard vil bidrage til lønsom vækst hos SMV’ere

60-årige Morten Wittrup Præstbogaard er ny sparringspartner hos Sparringspartnerne, og med 30 års erfaring som leder og topleder fra store handels- og grossistvirksomheder på det industrielle marked i Skandinavien er han en styrkelse af mentorkorpset hos Sparringspartnerne.

Wittrup Præstbogaard er glad for at blive en del af Sparringspartnerne og vil qua sin baggrund og erfaringer meget gerne være med til at sikre lønsom vækst hos små og mellemstore ejerledede virksomheder.

Han har været involveret i flere projekter om strategi-, proces- og produktivitetsoptimering, ligesom han også har været involveret i turn-arounds.

Siden oktober 2017 har Wittrup Præstbogaard arbejdet som headhunter og seniorkonsulent i Pay-Back specialist rekruttering og har i øvrigt flere direktørposter bag sig; blandt andet hos SC Sørensen/Lemvigh-Müller.

Udover jobbet som headhunter er han ligeledes aktiv som bestyrelsesmedlem i virksomheden HB Products A/S og har desuden løst mentoropgaver for Væksthusene og Early Warning.

Privat bor Morten Wittrup Præstbogaard i Horsens med sin kone og har 3 voksne børn.

 

Mød sparringspartnerne

Årsmøde Stockholm

Sparringspartnerne til årsmøde hos vores svenske pendant

Formand for Sparringspartnerne, Niels Buchholst, deltog igen i år i årsmødet for NyföretagarCentrum. Det fandt sted i Stockholm den 22. maj.

En lærerig oplevelse

Mere end 200 deltagere fra hele Sverige var tilstede og viste med deres fremmøde stor opbakning til foreningens arbejde. På dagsordnen var emner, som også er relevante for Sparringspartnerne. For eksempel blev et nyt registreringssystem præsenteret, hvori den enkelte virksomhedsrådgiver selv taster forløbene for startup-virksomhederne ind i en fælles database.

For Niels Buchholst, formand for Sparringspartnerne, var årsmødet i NyföretagarCentrum som altid en lærerig oplevelse:

”Jeg har aldrig lagt skjul på min beundring for de resultater, som NyföretagarCentrum har skabt igennem de seneste 32 år. Vi har et stort forbillede i NyföretagarCentrum,” siger Niels Buchholst med beundring i stemmen.

Bank tilbyder lån til startup-virksomheder

Den svenske niche-bank Marginalen Bank vil tilbyde lån til startup-virksomheder på op til 250.000 svenske kroner. Virksomhederne skal selv komme med en egen-finansiering på 10-20 procent, uden personlig kaution. Initiativet tænkes lanceret efter sommerferien.

Positive resultater for svensk erhvervsliv

NyföretagarCentrum gennemfører cirka 10.000 samtaler om etablering af egen virksomhed i hele Sverige. Heraf bliver cirka 7.000 virksomheder ført ud i livet. Startup-virksomhedernes overlevelsesrate ligger på 81 procent. De 7.000 nye virksomheder repræsenterer cirka 10 procent af det samlede antal nyetablerede virksomheder i Sverige i 2017.

Særligt i Skåne og Malmø har Sparringspartnernes svenske samarbejdspartner opnået positive resultater. Foreningen er aktiv i mere end 200 kommuner. Cirka halvdelen af alle ansøgningerne til foreningen har en kvinde som afsender. Cirka en tredjedel af alle ansøgere har en anden oprindelse end svensk.

Slagelse erhvervscenter 2

En forretningsplan og digitalisering er vejen frem for SMV’ere

Torsdag den 15. november klokken 08.00-10.30 inviterer Sparringspartnerne, i samarbejde med Slagelse Erhvervscenter, til en spændende workshop om sparring for vækst og udvikling for iværksættere samt små og mellemstore virksomheder (SMV’ere). Workshoppen afholdes hos Slagelse Erhvervscenter på Søndre Stationsvej 26 i Slagelse.

Workshoppens fokus er på, hvorfor det er nødvendigt at have en nedskrevet forretningsplan, og hvordan man ændrer sin virksomhed fra at være analog til at være digital.

Programmet byder på morgenkaffe og brød og dernæst velkomst ved erhvervskonsulent Bolette Trier Nissen og formand for sparringspartnerne Niels Buchholst. Dernæst vil Mogens Birch-Larsen gennemgå en forretningsplan med udgangspunkt i business modellen Canvas, som er et værktøj til udvikling af forretningsmodellen for en virksomhed eller et projekt. Workshoppen afsluttes med et foredrag af lokale virksomheder i Slagelse og vil handle om, hvordan din virksomhed går fra at være analog virksomhed til at være digital virksomhed.

Tilmelding til workshop i Slagelse

"]

Print

Sådan kan mindre virksomheder på Lolland-Falster fortælle gode historier i PR og SoMe

Torsdag den 20. september klokken 15.30-18.00 inviterer Sparringspartnerne, i samarbejde med Business Lolland-Falster, til en spændende workshop om sparring for vækst og udvikling for mindre virksomheder. Workshoppen afholdes hos Business Lolland-Falster på Slotsbryggen 14 i Nykøbing Falster.

Workshoppens fokus er på effektiv markedsføring med et begrænset budget. og hvordan mindre virksomheder kan fortælle gode historier ved hjælp af PR, Google og sociale medier.

Programmet byder på velkomst ved business development manager Anders Due og formand for sparringspartnerne Niels Buchholst. Dernæst vil direktør Susanne Lindø fra Grønbech PR og Kommunikation holde et oplæg om, hvordan man fortæller den gode historie i markedsføringen af sin virksomhed på de sociale medier.

Workshoppen afsluttes med et foredrag af online markedsspecialist Sarah Vos Thrysøe, som vil fortælle om effektiv brug af værktøjet Google My Business. Til sidst vil der være plads til spørgsmål og networking.

Tilmelding og program til workshop på Lolland-Falster

"]

 

Program

15.30-15.40

Velkomst v/ business development manager Anders Due og formand Niels Buchholst med kort introduktion af Sparringspartnerne.

15.40-16.40

Sådan fortæller du den gode historie, når du markedsfører dig gennem PR og på de sociale medier v/ direktør Susanne Lindø Grønbech fra Grønbech PR og Kommunikation samt kommunikation-, salgs- og netværksmentor Søren Mortensen fra Netværksmester.

Pause

16.40-17.40

Indlæg om effektiv brug af Google My Business v/ online markedsspecialist Sarah Vos Thrysøe.

17.40-18.00

Networking og spørgsmål til indlægsholderne.

Sorø Kommune 2

Sådan kan mindre Sorø-virksomheder fortælle gode historier i PR og SoMe

Torsdag den 22. november klokken 15.30-18.00 inviterer Sparringspartnerne, i samarbejde med Sorø kommune, til en spændende workshop om sparring for vækst og udvikling for små og mellemstore virksomheder (SMV’ere). Workshoppen afholdes hos Sorø Erhverv på Rådhusvej 8 i Sorø.

Workshoppens fokus er på effektiv markedsføring på et begrænset budget. Og hvordan mindre virksomheder kan fortælle gode historier ved hjælp af PR, Google og sociale medier.

Programmet byder på velkomst ved erhvervschef Laila Haunstrup Bregner Carlsen og formand for sparringspartnerne Niels Buchholst. Dernæst vil direktør Susanne Lindø fra Grønbech PR og Kommunikation holde et oplæg om, hvordan man fortæller den gode historie i markedsføringen af sin virksomhed på de sociale medier.

Workshoppen afsluttes med foredrag af online markedsspecialist Sarah Vos Thrysøe, som vil fortælle om effektiv brug af værktøjet Google My Business. Til sidst vil der være plads til networking og spørgsmål.

Tilmelding til workshop i Sorø

"]

Generalforsamling_2018

Generalforsamling: Nye i bestyrelsen

Sparringspartnerne holdt ordinæar generalforsamling den 11. juni hos Lund Elmer Sandager. Efter generalforsamlingen var der netværksmøde, hvor Kirsten Stendevad, forfatter til bogen ”Fremtiden er feminin”, var gæstetaler.

Men inden da var Finn Ritslev og Morten Wittrup Præstbrogaard blevet valgt som nye bestyrelsesmedlemmer. Sidstnævnte er desuden også helt ny sparringspartner og medvirker i det projekt, som Sparringspartnerne gennemfører sammen med Erhverv Randers og Århus Universitet

På generalforsamlingen aflagde formand Niels Buchholst også en kort beretning om foreningens formål, aktiviteter i det forgangne år og planer for fremtiden. Sparringspartnerne var i 2017 hele 32 aktive sparringspartnere, hvoraf tre nye kom til i løbet af året. Sparringspartnerne var involveret i mere end 60 sparringsforløb i 2017, og heri er ikke indregnet de 25 forløb, som Sparringspartnerne også er involveret i gennem samarbejdet med Aarhus Universitet og Randers Erhverv.

Mød sparringspartnerne her

Mød Sparringspartnernes bestyrelse her

Anders Due - Business Lolland Falster

Sparringspartnerne er et godt supplement til erhvervsservice

”I Business Lolland-Falster er vi en række eksperter på hvert vores område, men vores erhvervsservice skal dække meget bredt og generelt,” siger Anders Due, som er forretningsudvikler og chef for start up og iværksætteri hos Business Lolland Falster. Sammen med en medarbejder står han for aktiviteterne i inkubationsmiljøerne i Nakskov og Nykøbing Falster.

”Vi har hvert år omkring 200 virksomheder igennem vores start up-område, så vi har ofte rigtigt travlt,” siger han og forklarer, hvorfor det er vigtigt at kunne bruge eksterne partnere, som f.eks. sparringspartnerne, til at hjælpe enkelte virksomheder, som har brug for at blive en del af et landsdækkende netværk og få sparring på flere fronter:

”Det er min erfaring, at sparringspartnerne er nogle meget kompetente og erfarne folk med et rigtig godt netværk. Flere af vores lokale virksomheder har nyt godt af at have en sparringspartner tilknyttet. Sparringspartneren kan være med til at sikre den konkrete udvikling og komme med nye kontakter og åbne døre til flere netværk.”

Og netop adgangen til ”et større netværk i hele landet” og sparringspartnernes konkrete erfaringer med at drive og udvikle private virksomheder er nogle af årsagerne til, at Business Lolland Falster har valgt at samarbejde med Sparringspartnerne fra foreningens begyndelse:

”Vi har været samarbejdspartner med Sparringspartnerne i mere end tre år nu, og det har mange af vores lokale virksomheder nydt godt af,” siger Anders Due.

Se mere om Business Lolland Falster og det arbejde, som den lokale erhvervsservice gør for sine mere end 400 medlemmer og andre erhvervsvirksomheder på Lolland Falster.