Laila_Soroe_Erhverv

Sorø Kommune bliver partner fra 2018

Det er en stor fornøjelse for Sparringspartnerne at kunne byde Sorø Kommune og erhvervschef Laila Haunstrup Bregner Carlsen velkommen som samarbejdspartner fra begyndelsen af 2018. Også i Sorø glæder man sig til samarbejdet:

”Jeg forventer, at det bliver suverænt godt for både nystartede og etablerede virksomheder i Sorø Kommune, at de kan få en frivillig og dedikeret sparringspartner, til at hjælpe med netop dét, som de har mest brug for,” siger Laila Haunstrup Bregner Carlsen og fortsætter:

”Det unikke ved Sparringspartnernes tilbud er 20 timers gratis sparring fra en erfaren erhvervsmand eller -kvinde, som selv har drevet virksomhed, og ved hvad der er på spil. Jeg forventer, at det bliver et rigtigt godt supplement til den vejledning, som vi i forvejen yder til virksomheders etablering og vækst. Dels gennem den kommunale erhvervsservice og dels via blandt andet Væksthus Sjælland.”

Sorø Kommune står for Sorø Erhverv, som er virksomhedernes indgang til kommunen. Her kan erhvervsledere få råd og vejledning i forhold til at starte og drive en virksomhed i Sorø Kommune. Sorø Erhverv samarbejder både regionalt med Region Sjælland, nationalt med ministerier og erhvervsorganisationer og internationalt med forskellige EU-institutioner. Sorø Erhverv arrangerer forskellige kurser og netværksmøder for erhvervsdrivende og udsender et elektronisk nyhedsbrev en gang om måneden.

En af de første aktiviteter, som Sorø Erhverv og Sparringspartnerne vil gennemføre i det nye år er et stormøde. Her kan lokale virksomhedsejere, iværksættere og mulige sparringspartnere høre mere om Sparringspartnerne, samarbejdet og sparring til vækst og skabelse af flere gode arbejdspladser i Sorø Kommune.

????????????????????????????????????

Gode tekster til virksomheder i sparring

Sparringspartnerne har indgået en aftale med Gazelle Buchholtz, som løbende inddrages i tekstarbejde med virksomheder, der er i sparringsforløb hos os. Hos hende kan iværksættere og vækstvirksomheder få hjælp til at forbedre deres tekster på web og sociale medier.

Gazelle er kandidat i naturvidenskab og kommunikation samt uddannet i kreativ skrivning. En rød tråd i hendes virke er at sætte sig ind i rejsen fra tanke til tekst. Det gør hun blandt andet via Tekstgazellen.dk, hvor hun sparrer på tekst og ide, skriver og redigerer tekster.

Gazelle har desuden fået udgivet noveller på Tell me a story. Toru og har erfaring som frivillig læseguide via Læseforeningen.

Michala

Sparring til eksklusiv webshop

Michala Stigkjær har brugt de seneste seks år til at udvikle ​​et luksusmærke inden for sengetøj og boligtekstiler. Hun har givet det nye varemærke sit eget navn for at vise kunderne hendes dedikation og garantere et high-end produkt. Michala har op til lanceringen brugt Sparringspartnerne til at få talt sin forretning igennem og få den sat sikkert i søen:

“Det har været en lang rejse fra idéen og til de færdige produkter. Mit koncept indebærer, at kunderne individuel kan få designet og tilpasset deres sengelinned og boligtekstiler, og jeg er kun tilfreds med den bedste kvalitet,” siger Michala. Hun kender hver nål og hver hånd, som produkterne møder i deres fremstilling, og hun har ladet Teknologisk Institut teste og godkende produkterne ud fra hendes strenge krav. Derfor er al MICHALA sengelinned certificeret med Oeko-Tex ISO100, klasse 1, som er rent nok til at blive brugt af nyfødte babyer.

Men selvom man er kompromisløs, kan man godt komme i tvivl, og her er Sparringspartnerne kommer ind i billedet:

”Jeg søgte efter uvildig, uimponeret sparring på nettet. Familie og venner naturligvis har været begejstrede for mit projekt, men holder min forretningsidé også i uvildige menneskers øjne?” siger hun og fortsætter:

”Derfor har det været utroligt dejligt at få Niels’ uvildige blik og erfaringer på min forretning. For ikke at tale om Tobias’ unge friske tilgang til hvordan jeg kan bruge sociale medier i min markedsføring. De har begge to hjulpet mig med at blive sikker i min sag – også med at tro på min idé og turde indrette min forretning til at kunne levere det ypperste til kræsne kunder.”

Se www.michala.dk

sparringspartnerne-thomas-zacchi-intoto

Aftenmøde 23. november

DANA og Sparringspartnerne inviterer til aftenmøde 23. november:

Om markedsføring og onlinesalg for selvstændige

Arrangementet er gratis og er for alle som er interesseret i at høre mere om, hvordan man kan starte sin egen webshop, og hvordan man får succes med salg på nettet og online markedsføring.

Tilmeld dig aftenmødet her.

PROGRAM

17:30 – 18.00       Networking og lettere spisning.

18:00 – 18:15       Velkomst og introduktion v/Henrik Schousboe, DANA og Niels Buchholst, Sparringspartnerne.

18.15 – 18:45        Introduktion til online markedsføring v/Thomas Zacchi, Intoto

18:45 – 19:00      Hvordan har jeg oplevet samarbejdet med Sparringsparterne v/Hanne Mauritzen, Krea-Rum.

19:00 – 19:15       CASE 2 (TBD)

19.15 – 19:20       Kort pause

19: 20 – 19.35       Brug sproget – Hvordan vi løfter kommunikationen på sociale medier v/Gazelle Buchholtz, Tekstgazellen.

19:35 – 20.00      Hvordan man kan beskytte sig ved salg på nettet v/David Frølich, Advokaterne Elmer, Lund & Sandager.

20:00                   Afslutning.

ADRESSE: KIRKE VÆRLØSEVEJ 34, 3500 VÆRLØSE

_MG_9659_lille

Morgenmøde 23. november

Torsdag den 23. november 2017 holder Sparringspartnerne stormøde i samarbejde med Slagelse Erhvervscenter A/S:

Salg på nettet og markedsføring på sociale medier

Arrangementet er gratis og er for alle med interesse i at høre mere om, hvordan man kan starte sin egen webshop, og hvordan man får succes med salg på nettet og markedsføring på sociale medier.

 

Tilmeld dig stormødet her.

 

PROGRAM
08:00 – 08:30
Morgenmad og networking

08:30 – 08:50
Velkomst og introduktion v/ Slagelse Erhvervscenter A/S, Bolette Trier Nissen og formand for Sparringspartnerne, Niels Buchholst.

08:50 – 09:10
Hvordan er det at være i sparringsforløb? v/ Seagull, Anni Tolstrup Christensen.

09:10 – 09:30
Salg på nettet og markedsføring via sociale medier v/ Den Personlige Sut, Cathrine Jamissen.

09:30 – 09:50
Salg på nettet og markedsføring via sociale medier v/ Morfar’s Mustache, Jesper Manniche.

09:50 – 10:05 – PAUSE 

10:05 – 10:30
Online markedsføring v/ Intoto, Thomas Zacchi.

10:30 – 11:00
Hvordan kan man beskytte sig ved salg på nettet og sociale medier?
v/ Advokaterne Elmer, Lund & Sandager, Torsten Hylleberg.

11:00
Afrunding og networking.

Adresse: Willemoesvej 2C – 4200 Slagelse

logo_blaa_tekst web

Mere samarbejde med Stevns Erhvervsråd

Sparringspartnerne har samarbejdet med Stevns Erhvervsråd siden etableringen af foreningen for mere end tre år siden. Samarbejdet bidrager til den lokale erhvervsservice i Stevns Kommune, hvor Stevns Erhvervsråd hjælper lokale iværksætter- og vækstvirksomheder med at udvikle forretningen, bl.a. ved at tilbyde sparring med en sparringspartner.

Samarbejdet mellem Sparringspartnerne og Stevns Erhvervsråd har siden begyndelsen været givende for begge parter. Stevns Erhvervsråd har tilknyttet Sparringspartnerne til mange lokale vækst- og iværksættervirksomheder, som har haft brug for den sparring, som Sparringspartnerne kan tilbyde. Derudover har samarbejdet resulteret i, at flere virksomheder i Stevns Kommune har fået sparring og er blevet hjulpet til både at løse problemer og sikre fortsat udvikling.

Sparringspartnerne og Stevns Erhvervsråd har valgt at intensivere samarbejdet i 2018, så endnu flere virksomheder i Stevns Kommune kan få gavn af den råd og sparring, som Sparringspartnerne tilbyder.

Med samarbejdet vil Sparringspartnerne i fremtiden stille op ved flere af Stevns Erhvervsråds arrangementer. Her vil Sparringspartnerne bl.a. fortælle om tilbuddet om sparringsforløb til de deltagende virksomheder.

Sparringspartnerne deltager i Stevns Erhvervsråds kursus
Det førstkommende arrangement, hvor Sparringspartnerne deltager, er et kursus for virksomheder, der ønsker hjælp til at øge omsætningen.

Torsdag den 12. oktober holder Stevns Erhvervsråd i samarbejde med Væksthus Sjælland et kursus for virksomheder, der gerne vil blive klogere på, hvordan man forbedrer bundlinjen via sit salg.

Sparringspartnerne runder kursusdagen af med at fortælle om, hvordan du via en sparringspartner bl.a. kan få hjælp til at holde fokus på virksomhedens salgsplan.

Kurset er et intensivt endagsskursus, som både kommer omkring valg af kunder, kerneprodukter og services, salgskanaler, valg af budskaber, prissætning og meget mere. På kurset får du en konkret handlingsplan for din virksomhed og værktøjer til, hvordan du løfter virksomheden og forbedrer bundlinjen.

Læs mere om Stevns Erhvervsråds kursus i stærk omsætning og prioritering af salg her.

Alfabox til web

Sparringspartnerne gav værktøj til effektivisering

Rie Sørensen, som er indehaver af virksomheden Alfabox ApS, har været igennem et sparringsforløb med Sparringspartnerne.

Rie søgte en sparringspartner, da hun i sin virksomhed havde brug for hjælp til at finde ud af, hvordan hun skulle fastsætte sine priser på varerne:

”Jeg ville gerne have hjælp til at finde ud af, hvordan jeg skulle udregne den rigtige vejledende pris på mine varer, så jeg i fremtiden kan være sikker på at tage den helt rigtig pris for varerne. Det er svært at fastsætte priserne, når man ikke sælger et fast produkt. Vi laver skræddersyede produkter til kunderne.”

I virksomheden Alfabox ApS producerer Rie og hendes mand specialfremstillet brugskunst og ølkasser i træ, som produceres efter kundens ønske og behov. Virksomheden med sloganet er ”ølkassen fra gamle dage genskaber vi tilbage” blev etableret i efteråret 2014. Alfabox ApS har fokus på design og kvalitet.

Sparringspartner, Søren Slotsaa, hjalp Rie med at udvikle et regneark, der i fremtiden kan hjælpe hende med at finde frem til den helt rigtige pris på de forskellige skræddersyede varer.

”Når vi får implementeret det nye regneark, vil det helt sikkert få stor betydning for forretningen. Jeg er rigtig glad for den hjælp, Søren har givet. Søren har været god til at lytte, spørge ind og komme med gode ideer, og jeg fandt frem til ting, jeg ikke selv var klar over. Det var godt at kunne bruge hans erfaringer,” siger Rie Sørensen.

Læs mere om Alfabox ApS her.

Læs mere om hvordan du får en sparringspartner her.

iværk

Iværk&Vækst har fået ny dato

Danmarks største inspirations- og sparringsforum for hele Iværksætter Danmark er blevet flyttet fra tirsdag den 3. oktober til torsdag den 9. november 2017.

Arrangementet holdes i Terminalerne, Oceankaj 4 & 6, 2150 Nordhavn.

På Iværk&Vækst kan man både møde grønne startups og garvede serieiværksættere, idémagere, investorer, eksperter, first movers og leverandører af viden og løsninger til at komme bedst muligt fra start og stærkest muligt videre.

Man kan også møde Sparringspartnerne på Iværk&Vækst. Formand for Sparringspartnerne, Niels Buchholst, vil sammen med fire andre sparringspartnere, give iværksætter- og vækstvirksomheder gode råd og sparring med på vejen om iværksætteri.

Læs mere om Iværk&Vækst her.

DE 200917 til web

Stor tilslutning til møde i Dragør

Omkring 25 deltagere fyldte godt op i Pakhuset, da Sparringspartnerne, Dragør Kommune og Dragør Erhverv bød på gå-hjem-møde om, hvordan sparring kan hjælpe virksomheder med at komme sikkert i gang og med at udvikle forretningen.

Dragør Erhvervs formand, Rasmus Gundelund Nielsen, bød velkommen og glædede sig over, at erhvervsforeningen har været med til at bringe Dragør Kommune og Sparringspartnerne sammen, sådan at alle virksomhedsledere i Dragør har mulighed for at modtage 20 timers gratis sparring fra en erfaren erhvervsleder, når de fx skal etablere ny virksomhed, etablere sig på et nyt marked eller lancere et nyt produkt.

Også Dragør Kommunes erhvervs- og turismechef, Claus Rex, bød velkommen og begrundede kommunens samarbejde med Sparringspartnerne med, at det har stor værdi for iværksættere og vækstvirksomheder, at de kan få en mere erfaren og ligesindet sparringspartner:

”Fra kommunalt hold kan vi hjælpe ting i gang og sørge for, at der er nem adgang til at etablere sig, men jeg tror på, at erhvervsfolk kan lære meget mere af andre erhvervsfolk end af embedsmænd,” sagde han bl.a.

Sparringspartnernes formand, Niels Buchholst, indledte mødet med at fortælle om foreningen Sparringspartnerne, som er en non-profit forening, der arbejder for at skabe vækst og arbejdspladser i danske virksomheder. Det sker ved tilknytning af en erfaren erhvervsleder som sparringspartner til iværksættere og virksomheder, der har et synligt vækstpotentiale.

En af foreningens omkring 35 sparringspartnere, Lars Als Nerving, som kommer fra Dragør, fortalte om, hvorfor han var blevet sparringspartner.

”At være sparringspartner medvirker til, at jeg selv får styrket mit netværk og får nogle andre input end mit daglige virke i min egen virksomhed,” sagde han bl.a.:

”Desuden er det en fin ting, hvis jeg kan hjælpe andre, ved at være en god samtalepartner og stille nogle undrende spørgsmål.”

Fra Easy Strap fortalte Bryan Göddert, hvordan han var kommet i gang med den specielle Dragør-baserede virksomhed, og hvordan han havde fundet frem til en sparringspartner, som kunne hjælpe ham med at forhandle en licensaftale på plads med amerikanske STANLEY:

”Da vores lille virksomhed var blevet inviteret til møde hos store verdensomspændende Stanley, så googlede jeg sparringspartner og Stanley – og der kom Sparringspartnerne frem. Min sparringspartner havde været nordisk chef for Stanley, så hans erfaringer var meget nyttige for os,” sagde Bryan Göddert bl.a.

Som afslutning på det officielle program fortalte Claus Rex om det projekt med Ny Skurby på Dragør Havn, som Lars Winding og Simply Boheme står bag. Det er projektets mål at skabe mere turistvenlig aktivitet på havnen om sommeren og et fleksibelt iværksættermiljø om vinteren ved at opstille et antal nye skurvogne, som lejes ud på korte kontrakter.

I pausen og efterfølgende var der tid til, at deltagerne kunne tale med hinanden og skabe nye kontakter og forretningsmuligheder.

IMG-2905

Succesfuldt stormøde i Køge

Fredag den 8. september 2017 holdte Sparringspartnerne stormøde på Køge Handelsskole. Mange iværksættere, studerende og sparringspartnere deltog i mødet, som havde salg på nettet og online markedsføring via sociale medier på dagsordenen. Mødet var vellykket og tiltrak 100 besøgende.

Formand for Sparringspartnerne, Niels Buchholst, bød i de tidlige morgentimer velkommen og introducerede til dagens oplægsholdere. Niels gav herefter ordet videre til stormødets første taler, Simon Merrild-Hansen, fra lejetøjsfirmaet Bakoba.

Bakoba sælger danskudviklet konstruktionslegetøj, som stimulerer børns kreativitet, motorik og sanser. Simon Merrild-Hansen fra Bakoba fortalte bl.a. om de udfordringer, virksomheden har mødt i arbejdet med at få etableret en webshop.

Efterfølgende fortalte Thomas Zacchi fra Intoto om relevansen af online markedsføring og den store betydning, det har for virksomheder i dag. Thomas pointerede, at butikker i dag skal være online med sine produkter, da mange mennesker har for travlt til at handle i butikkernes åbningstider.

Stormødets tredje oplæg havde fokus på markedsføring på Facebook. Martin Molt Ipsen fra Adverr.dk fortalte om sin iværksættervirksomhed, som hjælper kunder med succesfuld markedsføring på Facebook. Martin Molt Ipsen fortalte bl.a. om, hvordan man med en målrettet annoncering på Facebook kan opnå stor succes.

Efter Martin Molt Ipsen tog Tobias Thomas fra TT-film over. Tobias Thomas fortalte om, hvordan man succesfuldt kan benytte billeder og små videoer i sin markedsføring på Facebook. Desuden fortalte han om de virtuelle virkemidler, der skal til, for at fange den helt rigtige målgruppe.

Stormødets femte oplæg havde fokus på apps. Jakob Halskov fra Smart Kanji fortalte om livet som iværksætter og de udfordringer, han har mødt i arbejdet med sin nye app. Jakob introducerede Smart Kanji, som er en app, der hjælper til nemt og effektivt at lære japanske og kinesiske tegn.

Sidste punkt på dagsordenen var gode råd og vejledning til, hvordan man kan beskytte sig ved salg på nettet og sociale medier. Torsten Hylleberg fra Lund Elmer Sandager Advokaterne fortalte om de problemer, man kan løbe ind i ved salg på nettet – herunder hvordan man som virksomhed skal forholde sig til fx ophavsret og rettigheder online.

Til sidst takkede formand for Sparringspartnerne, Niels Buchholst, for et vellykket og spændende stormøde.

Sparringspartnerne er en forening for erfarne erhvervsfolk, der tilbyder sig selv som sparringspartnere for virksomheder og iværksættere med det formål at skabe vækst og arbejdspladser i det danske erhvervsliv. Sparringspartnerne tilbyder et gratis sparringsforløb på 20 timer for virksomheder og iværksættere, der er interesseret i at arbejde seriøst med at udvikle og styrke deres virksomhed.