Sparringspartnerne årsmøde 15-3-2018 ©TTFILM-2

Generalforsamling og årsmøde den 28. marts 2019

Sparringspartnerne inviterer til generalforsamling og årsmøde torsdag den 28. marts fra kl. 13-18 hos Lund Elmer Sandager i København. Temaet for årsmødet er fremtidens teknologi og digitalisering.

Eftermiddagens første programpunkt er den årlige, ordinære generalforsamling. Her vil foreningens formand Niels Buchholst aflægge rapport, om året der gik og de aktiviteter, Sparringspartnerne har gennemført. Det kommende års mål og aktiviteter vil blive diskuteret, og generalforsamlingen afsluttes med valg af bestyrelsen.

Årsmødet begynder kl. 14, og det første oplæg tager udgangspunkt i overgangen fra analog til digital virksomhed, hvor du får indsigt i digital forretningsudvikling. Du bliver også præsenteret for oplæg om fremtidens internet til deling af informationer og den nye teknologi, der binder enheder og mennesker sammen.

Du kan glæde dig til at møde en af vores unge sparringspartner, kreativ direktør Tobias Thomas fra TT-Film, som vandt Køges iværksætterpris 2017 for sit arbejde i Køges erhvervsby. Ved årsmødet vil han fortælle om sine digitale erfaringer og sparring for bryghuset Braunstein Køge, som vandt Køges eksportpris 2018. Bryghuset har med stor succes formået at udvikle sig fra en analog til digital virksomhed.

Dagens program sætter også fokus på stress, som er et stort problem i vores moderne samfund. Statistikken viser, at 430.000 danskere oplever alvorlige symptomer på stress hver dag. Sognepræst Michael Brautch vil fortælle, hvordan SMV’er og iværksættere kan finde den rette balance i arbejdslivet.

Generalforsamlingen og årsmødet foregår hos Lund Elmer Sandager i København på Kalvebod Brygge 39-41, 1560 København V.

 Tilmelding til Sparringspartnernes årsmøde skal ske her:

"]

Årsmøde 2019 – Program

13.00–13.45

Ordinær generalforsamling

13.45 – 14.00

Registrering og ankomst til årsmødet

14.00–14.10

Velkomst v/Sparringspartnernes formand Niels Buchholst

14.10–14.50

Digital omstilling fra analog til digital v/digital forretningsudvikler ved Århus Universitet, Laura Vilsbaek

14.50–15.20

Digital transformation I Braunstein Køge v/sparringspartner og kreativ direktør Tobias Thomas fra TT-Film

PAUSE

15.30-16.00

IOT (Internet of things) introduktion v/senior web platform architect, Kenneth Rohde Christiansen, Intel Copenhagen

16.00-16.30

Introduktion til Blockchain v/ Sabrina Abdullah, ekstern lektor og vejleder i strategi, ledelse og teknologi på CBS

16.30 – 17.15

Hvordan undgås stress i en mere og mere kompliceret verden? v/præst i Frederiksberg kirke, Michael Brautch

17.15 – 18.00

Afrunding og networking

 

cover - bisuiness faxe event

Workshop i Rønnede – Den 26. februar 2019

I samarbejde med erhvervsorganisationen Business Faxe inviterer Sparringspartnerne til en ny workshop om forretningsplaner og digital omstilling i Rønnede.

Workshoppen giver deltagerne redskaber til at skræddersy en forretningsplan og viden om, hvordan virksomheder i dag forholder sig til den digitale omstilling.

Du kan se frem til tre intense timer spækket med viden, værktøjer og cases fra den virkelige verden. Du lærer blandt andet at udarbejde en forretningsplan, med udgangspunkt i din egen virksomhed, og bliver rustet til at imødekomme en digital omstilling.

Senere på dagen bliver du præsenteret for to lokale virksomhedsledere, som vil fortælle om deres forretningsplaner og udvikling. Her kan du møde administrerende direktør Johnny Anekjær fra Willbrandt Gummiteknik og leder Morten Romme fra Danhostel Faxe.

Der vil også være mulighed for at networke og komme i dialog med oplægsholderne undervejs i workshoppen.

Workshoppen foregår den 26. februar kl. 15-18 i Byrådssalen i Rønnede på adressen: Industrivej 2, 4683 Rønnede. Der er parkering på begge sider af bygningen. Benyt indgang B.

Tilmelding skal ske gennem Business Faxes hjemmeside. Klik her for at tilmelde dig arrangementet.

 

Program

15.00–15.10

Velkomst v/business Erhvervskonsulent Kurt Skjold fra Business Faxe og formand for Sparringspartnerne, Niels Buchholst, med kort introduktion af foreningen

15.10–16.10

Oplæg: Lær at udarbejde en forretningsplan med udgangspunkt i din egen virksomhed på basis af BMS modellen v/Mogens Birch-Larsen

PAUSE

16.25–17.10

Oplæg: Sådan kan du bruge digital strategi i din virksomhed v/Jens Erik Ebbesen, partner i bureauet Kom,ma

17.10–17.25

Case 1: Willbrandt Gummiteknik A/S v/Direktør Johnny Anekjær

17.25-17.40

Case 2: Danhostel Faxe v/leder Morten Romme

17.40-18.00

Networking og spørgsmål til oplægsholderne

18.00

Afslutning

Jens Erik Ebbesen

Mød en ny sparringspartner: Jens Erik Ebbesen

Jens Erik Ebbesen har gennem 38 år opnået solid erfaring inden for IT, salg & marketing og ledelse og har uddannet sig konstant igennem sin lange karriere. Til januar bliver han ny sparringspartner og kan dele ud af sin ekspertise, når han skal rådgive SMV’er og nyopstartede virksomheder.

”Jeg har valgt at tage del i netværket og blive sparringspartner, fordi jeg efterhånden kan trække på så mange erfaringer, at jeg synes det kunne være sjovt at dele ud af dem. Det giver mig et kick at hjælpe folk, og samtidig vil jeg gerne hjælpe dem til at undgå at støde ind de samme udfordringer, som jeg selv har oplevet,” fortæller Jens Erik.

Fra lang uddannelsesrejse til sparringspartner med ekspertise
Jens Eriks ekspertise bunder i høj grad i den lange uddannelsesrejse, han har været på gennem sin karriere.

Han har blandt andet to MBA’er, flere certificeringer og en Diplomuddannelse i Human Ressource Development. Han har desuden arbejdet internationalt og har været mentor i MBA på Copenhagen Business School (CBS) og kan trække på ledererfaringer på alle niveauer og i bestyrelser. I dag er han partner i bureauet Kom,ma, hvor han blandt andet rådgiver kunder i inbound og outbound marketing.

Ifølge Jens Erik har den lange uddannelsesrejse rustet ham til at kunne rådgive og bidrage med personlig sparring til virksomheder på højt niveau:

”Jeg plejer at sammenligne det med at lave mad. Den dag du kan lave mad uden at bruge en kogebog, så er du der. Og der er jeg kommet til nu med mine mange erhvervserfaringer og uddannelser, som er blevet en indbygget del af mig. Og så er den største oplevelse jo, når der er en, som ringer og spørger, hvordan man laver mad.”

Stor passion for at hjælpe start ups
Det er dog ikke første gang, at Jens Erik skal rådgive nye start up virksomheder. Han har tidligere hjulpet start ups gennem Connect Danmark og har samarbejdet med flere studerende hos tidligere virksomheder, hvor han har bidraget med sine erfaringer fra sin uddannelsesmæssige rejse.

”Det har altid ligget mit hjerte nært at sørge for at sætte den unge generation i gang. Derfor har jeg påtaget mig denne her rolle, hvor jeg skal være med til uddanne flere virksomheder, så de står bedre rustet og opnår vækst og udvikling,” fortæller Jens Erik.

Se Jens Erik Ebbesens profil på LinkedIn her.

IMG_20181127_151210

Netværksmøde: Sådan får du succes i din samhandel med Kina

Hvad skal du være opmærksom på for at skabe succesfuld samhandel med Kina? Det blev 50 SMV’er og iværksættere klogere på, da Sparringspartnerne afholdte netværksmøde den 27. november hos Asia House. Netværksmødet blev afholdt i samarbejde med Væksthus Hovedstaden og Innovation House China-Denmark.

Deltagerne blev præsenteret for indlæg om Kina og business cases fra virksomheder, som gav gode råd til at etablere samhandel med Kina.

Stor konkurrence på Det kinesiske marked

Første indlæg blev introduceret af Karin Ankerstjerne, general manager fra House-China Denmark, som gav deltagerne indblik i Kinas nuværende situation. Innovation House China Denmark giver danske SMV’er viden om den kinesiske kultur og gode råd til, hvordan de skal forhandle i Kina. De har desuden et kæmpe netværk i Kina, som kan være uundværligt for danske SMV’er, som ønsker samhandel med Kina.

Ifølge Karin Ankerstjerne er Kina i dag langt fremme teknologisk sammenlignet med de vestlige lande. Det skyldes blandt andet, at de er eksperter i at anvende big data og gode til at nytænke deres forretningsmodeller. Den kinesiske app WeChat anvendes eksempelvis til alt fra forretning, betaling og dating og har i dag mere en 1 milliard aktive brugere. Målet for Kina er at blive verdensleder i kunstig intelligens i 2030.

”Virksomheder fra de vestlige lande bliver ofte mødt af hård konkurrence på det kinesiske marked. For at opnå succes i samhandelen med Kina skal de derfor være skarpe på, hvem de målretter deres produkt til, og det er vigtigt at gøre sig tanker om, hvordan man kommunikerer på det kinesiske marked,” fortalte Karin Ankerstjerne i sit indlæg.

Business cases: Voss Industry, Bakoba og TwoHearts 

Under netværksmødet blev deltagerne præsenteret for tre forskellige business cases fra danske iværksættere og SMV’er, som har samhandel med Kina.

Første businesscase blev fortalt af Georg Vind, sales manager hos Voss Industry, som har oplevet succes i samarbejdet med Kina gennem flere år. Voss Industry blev etableret i 1999. De sourcer for virksomheder og står for lagerhåndtering og logistik for både store og mindre kunder. Ifølge Georg Vind er fordelen ved at samarbejde med Kina, at de er hurtige, effektive og svarer med det samme.

”For at få succes i sin samhandel med Kina skal man kommunikere kort og præcist, hvad man vil opnå, og starte med en overkommelig opgave. Det er også en god ide at besøge leverandøren for at give et godt personligt indtryk,” fortalte han blandt andet.

Anden businesscase kom fra virksomheden Bakoba, som blev etableret i 2014 og sælger konstruktionslegetøj til børn. Bakoba har for nyligt indgået samarbejde med BabySam og Panduro i Danmark.

Ligesom Voss Industry nævnte Bakoba også den gode kommunikation som en afgørende faktor for at opnå succes i sin samhandel med Kina. I denne sammenhæng lagde de vægt på de kulturelle forskelle mellem Danmark og Kina, hvor vi skal huske, at vi er forskellige, og at tingene derfor bliver gjort og sagt forskelligt.

Sidste businesscase kom fra Heidi Ner Warre, som er selvstændig wedding planner i sin egen virksomhed Two Hearts. Heidi markedsfører sine bryllupsprodukter gennem sin webshop og et nyhedsbrev og tilbyder længerevarende bryllupsplanlægning for brudepar i Danmark. Heidi er for nyligt også kommet på det kinesiske marked, hvor hun sælger bryllupspakker til kinesiske bryllupper.

Kulturelle forskelle mellem Danmark, Kina og Asien 

Et centralt punkt til netværksmødet omhandlede kulturelle forskelle mellem Danmark og Kina, hvilket formand for Den Kinesiske Forening, Yanbiao Lin, fortalte om i sit indlæg.

Yanbio Lin kom til Danmark som 14-årig og blev formand for Den Kinesiske Forening i 2008. Formålet med Den Kinesiske Forening er blandt andet kulturdeling, fejring af det kinesiske nytår og månefestival og ikke mindst at skabe brobygning mellem forretningsforbindelser til Kina, relevante arrangementer og møder.

Yanbiao Lin lagde blandt andet vægt på, at de personlige værdier er vigtige i Kina, hvis man som iværksætter og SMV’er ønsker at skabe en forretningsforbindelse. Her er det første indtryk, håndtrykket og drikkevarer under forretningsmødet eksempler, som kan være afgørende faktorer for kineserne.

”Danske SMV’er, som ønsker samhandel med Kina, skal lære den kinesiske kultur at kende. Det er vigtigt at vise respekt over for de mennesker, man ønsker at få en forretningsforbindelse til. Det personlige indtryk kan have afgørende betydning for, om kineserne ønsker at forhandle forretning eller skabe anbefalinger i deres netværk. Derfor er det en god ide for danske SMV’er at alliere sig med en Kina ekspert,” fortalte Yanbiao Lin.

De kulturelle forskelle gør sig også gældende mellem Danmark og Asien. Lejetøjsvirksomheden Bakoba samarbejder med Ren Thomsen fra designvirksomheden Frida Copenhagen. Ren har boet i Danmark de sidste 9 år, men kommer oprindeligt fra Asien. Hun hjælper Bakoba med sourcing, styrer produktionen og skal hjælpe dem med at sælge Bakobas legetøj i Asien. Hos sin egen virksomhed Frida Copenhagen producerer hun tasker i dansk stil til teenagere og kvinder i blandt andet Asien og Kina. Ren mener i høj grad, at hun kan udnytte sit asiatiske ophav, når hun skaber produktion og forhandling mellem Danmark og Asien:

“There is a big culture different, and people in Asia like the Nordic style and design. I travel a lot between Asia and Denmark, so how people like there and how people work here, I can realize very fast. In this case I think, I can help people to know each other better. For example, even though we speak good english in Denmark, we don’t necessarily know how to explain it to costumers In Asia. But because I live here, I know why you have these questions and why you don’t understand them. So, I can make a good communication between Asia and Denmark so the costumers will feel more relax.”

Hjælp og rådgivning fra Væksthus Hovedstaden, Asia House og Sparringspartnerne

Dagen afsluttede med networking blandt deltagerne samt gode råd til at gøre brug af Væksthus Hovedstaden, Asia House og Sparringspartnerne.

Asia House har et solidt netværk i Danmark, Kina og Asien og arbejder på at bringe folk tættere sammen og skabe fremdrift for virksomheder i deres samhandel. Det vigtigste råd fra Asia House var at tænke i eksport, når der skal forhandles med Kina. Det gælder både fra start, når strategien fastlægges, og lige så snart den eksekveres.

Sparringspartnerne forventer at gentage succesen med en ’Kina erhvervsdag’ i 2019.

20181127_16164220181127_16172420181127_16340020181127_17064620181127_15380320181127_15154520181127_15135120181127_160659

Læs programmet i detaljer nedenfor.

Program

15.00 – 15.10

Ankomst og registrering

15.10 – 15.25

Hvad sker der idag i Kina? Indlæg v/Karin Vith Ankerstjerne, General Manager, Innovation House China-Denmark

15.25– 15.55

Business case 1 – v/Georg Vind, Voss Industry

15.55 – 16.25

Business case 2 – v/ Niels Mortensen & Simon Merrild, Bakoba

16.25 – 16.45

Business case 3 –v/Heidi Noer-Hvarre, TwoHearts

Pause

17.00 – 17.15

Indlæg om kulturelle forskelle mellem Kina og Danmark v/ Yanbiao Lin, formand for Den Kinesiske Forening i Danmark

17.15 – 17.25

Hvordan kommer du videre ved hjælp af Væksthus Hovedstaden?

17.25 – 17.35

Hvordan kommer du videre ved hjælp af Asia House?

17.35 – 17.45

Hvordan kommer du videre ved hjælp af Sparringspartnerne?

17.45 – 18.00

Afrunding og networking

finansiering_kbh_erhvervshus

27 deltagere til konference om finansiering i KBH Erhvervshus

I samarbejde med Københavns Erhvervshus inviterede Sparringspartnerne iværksættere og SMV’er til en konference om finansiering den 28. november 2018.

Første del af konferencen havde særligt fokus på bogføring og økonomistyring i virksomheder, og deltagerne blev klædt bedre på til at tale om finansiering med banken. Senere præsenterede Vækstfonden forskellige finansieringsmuligheder for små og mellemstore virksomheder, og deltagerne fik også indsigt i alternativ finansiering og kreditforsikring.

finansiering_kbh_erhvervshus2

Læs programmet i detaljer nedenfor.

Program

15.00 –15.10

Velkomst v/ Mia Ursula Rudolph-Lentz, Afdelingschef, Københavns Erhvervshus og Niels Buchholst, formand for Sparringspartnerne

15.10 –15.25

Hold styr på tingene i din virksomhed med særlig fokus på bogføring af v/Claus Carlsen, Statsaut. Revisor, Grant Thornton

15.25 –15.45

Er du klædt på til at tale finansiering med banken? Indlæg v/René Lund Sørensen

Pause

16.00 –16.30

Finansieringsmuligheder for små og mellemstore virksomheder, indlæg v/Sanne Cadovius Jørgensen og Pernille Meilvang, Vækstfonden

16.30 –16.50

Alternativ finansiering v/ Torben Bruun, FlexFunding

16.50 –17.10

Alternativ finansiering v/Jørgen Kenfelt, Andelsgarant

17.10 –17.30

Finansiering med brug af Factoring som finansieringsform v/ Peter Muus Mogensen, Al Finans A/S

17.30 –17.45

Internet baserede betalingsformer v/Simon Schou, Copenhagen Fintech

17.45 –18.00

Kreditforsikring v/ Tonny Hartwig, Atradius

18.00 –18.30

Networking og afslutning

DSC_0394

Møde om markedsføring på et lille budget i Sorø

Torsdag den 22. november fandt næsten 50 lokale erhvervsfolk og iværksættere vej til inspirationsmødet, som Sparringspartnerne afholdte i samarbejde med Sorø kommune og Sorø Erhverv.

Deltagerne fik indblik i, hvordan de opnår effektiv markedsføring på et begrænset budget, og hvordan de kan opnå større salg ved at fortælle gode historier gennem PR, google og sociale medier. De fik også en gennemgang af, hvordan man effektivt bruger Google My Business til at gøre sin virksomhed mere synlig og succesfuld.

På mødet fortalte Sparringspartnernes formand Niels Buchholst om, hvad foreningen tilbyder, og to lokale virksomheder gav eksempler på, hvad de har fået ud af at modtage 20 timers gratis sparring gennem foreningen.

Derudover blev to nye, lokale sparringspartnere præsenteret – den ene Jens Erik Ebbesen  – og de fortalte om deres kompetencer, og hvorfor de har valgt at blive sparringspartnere.

Workshoppen blev afholdt hos Parnas Natur & Aktivitetspark, Parnasvej 21, 4180 Sorø.

IMG_1076IMG_1081

Se programmet i detaljer nedenfor.

 

Program

15.30 – 15.40

Velkomst v/erhvervschef Laila Haunstrup Bregner Carlsen og formand Niels Buchholst med kort introduktion af Sparringspartnerne.

15.40 – 16.30

Sådan fortæller du den gode historie, når du markedsfører dig gennem PR og på de sociale medier v/direktør Susanne Lindø fra Grønbech PR og kommunikation.

Pause

16.40 – 17.40

Indlæg om effektiv brug af Google My Business v/online markedsspecialist Sarah Vos Thrysøe. Husk at medbringe din laptop!

17.40 – 18.00

Hvordan er det at være i sparring? Kommentarer fra igangværende forløb v/ Torben Spohr og Mette Skjoldan. Introduktion af nye sparringspartnere.

workshop i slagelse (4)

Vellykket workshop hos Slagelse Erhvervscenter om forretningsudvikling og digital strategi

Torsdag den 15. november inviterede Sparringspartnerne, i samarbejde med Slagelse Erhvervscenter, til en workshop om sparring for vækst og udvikling.

Workshoppen gav deltagerne indblik i, hvordan strategi og forretningsudvikling kan gavne SMV’er, og hvorfor det er vigtigt for virksomheder at blive digitale.

Forretningsudvikling til gavn for virksomheder
Første indlæg blev præsenteret af Mogens Birch-Larsen, som snart har 30 års erfaring som CEO og stifter af ConsulTeam Management ApS, hvor han arbejder med bestyrelsesrådgivning, organisationsudvikling og giver personlig sparring til ejerledere og SMV’er.

Indlægget gav redskaber til at arbejde med forretningsudvikling fra teori til strategiske indsatsområder ud fra forretningsmodelen business model Canvas (BMC). Det blev blandt andet gennemgået, hvilke grundelementer der indgår i en forretning, og hvordan vedligeholdelse af relationer kan være med til at drive forretningen.

10 gode grunde til at fastlægge en digital strategi
Andet indlæg blev præsenteret af Jens Erik Ebbesen, partner i bureauet Kom,ma, som siden 1980 har uddannet sig og opnået stor ekspertise inden for IT, salg & marketing og ledelse.

I indlægget fortalte han, hvorfor det er altafgørende for virksomheder at lykkes med en digital strategi i dag, og på hvilken måde det kan gavne forretningen. En af pointerne var blandt andet, at alt i dag er digitalt, hvilket giver kunderne mulighed for at opsøge virksomheder døgnet rundt. En digital strategi lægger et fundament for, at virksomheden arbejder mod samme mål og giver bedre mulighed for at imødekomme kunders behov.

Se programmet for workshoppen nedenfor.

Program

08.00 – 08.10
Morgenkaffe og brød.

08:10 –  08:20
Velkomst ved erhvervskonsulent Bolette Trier Nissen og formand Niels Buchholst med kort introduktion af Sparringspartnerne.

08.20– 09:20
Gennemgang af forretningsplan med udgangspunkt i business model Canvas (BMC)  v/ Mogens Birch-Larsen.

Pause

09:30 – 10:15
Digital strategi v/Jens Erik Ebbesen, Partner i Bureauet kom,ma

10:15 – 10:30
Networking

10:30
Afslutning

IMG_1404 (1)

Sparringspartnernes fem års fødselsdag blev fejret med manér

I omegnen af 40 deltagere var med til at fejre Sparringspartnernes fem års fødselsdag hos Lund Elmer Sandager Advokatpartnerselskab den 6. november 2018.

Formand Niels Buchholst bød velkommen til arrangementet og havde en helt særlig tak til tre personer.

”Der er tre personer, som har haft helt afgørende betydning for, at vi kan fejre fem års fødselsdag i dag,” sagde formanden og fortsatte:

”Erhvervschef Thomas Christensen fra Stevns var fra første færd med til at bygge organisation og administration for os, professor Mette Neville fra Aarhus Unversitetscenter for små og mellemstore virksomheder troede fra første færd på foreningens idé og har stillet op for os, når der var behov for det. Og endeligt min gode, gamle ven Harry Goldmann, som er VD hos NyföretagarCentrum, der er foreningen Sparringspartnernes forbillede.”

Sparringspartnerne bidrager til vækst i virksomheder og arbejdspladser. Som det eneste frivillige netværk i Danmark hjælper Sparringspartnerne iværksættere og virksomhedsejere med at realisere deres potentiale ved at tilknytte en sparringspartner til virksomheden og dennes ledelse.

Fødselsdagen blev ud over formandens festtale fejret med et program, der både gav viden om, hvordan vi mennesker er forskellige, om kunstig intelligens og om zen meditation. Desuden kom en tryllekunstner forbi og oversatte dagens tema til et forrygende show. Til sidst i programmet fik deltagerne rig mulighed for at networke og sparre med de andre deltagere – og samtidig indtage en udsøgt forplejning.

IMG_1331 (1)IMG_1336IMG_1340 (1)IMG_1347 (2)IMG_1360 (1)IMG_1367 (1)IMG_1370 (1) IMG_1394 (1)IMG_1405 (1)IMG_1411 (1)

Læs programmet for workshoppen i detaljer nedenfor.

 

Program

Kl. 15.00 – 15.10

Velkomst

Kl. 15.10 – 15.20

Advokat Michael Møller Nielsen om Danish Justice Foundation

Kl. 15.20 – 15.30

Status efter stiftelsen november 2013 ved Formand Niels Buchholst

Kl. 15.30 – 15.40

Harry Goldman fra Nyföretagar Centrum, Stockholm om sine erfaringer igennem 30 år og opbygningen af organisationen i Sverige

Pause (10 min)

Kl. 16.00 – 16.30

Indlæg ved lektor for Syddansk Universitet, Tove Brink om personprofiler – hvilke rammer sætter de for kunstig intelligens?

Kl. 16.30 – 17.10

Indlæg om kunstig intelligens: Hvilke forretningsområder forventes påvirket? Ved Casper Wilstrup, CEO fra firmaet ABZU

Pause (10 min)

Kl. 17.20 – 17.35

Mindfulness i Business – Videoindlæg af Zen Budhist Center i Santa Rosa, Californien ved Julie & Demian Kwong. Indlægget assisteres af Zen Facilitator Asger Freltoft Knudsen

Kl. 17.35 – 18.00

Tryllekunstner, Firmaet Kort og Bold – magisk artisteri ved Erik Jensby

Kl. 18.00 –

Afslutning og networking

 

Iværksætterprisen-2018-2-696x288

Sparringspartnerne medvirker til iværksætterprisen i Dragør 2019

Dragør Kommune, Dragør Rotary og Dragør Erhverv uddeler for tredje gang prisen til Dragørs bedste iværksætter i april 2019.

Konkurrencen skydes i gang, når Dragør Rotary holder kick-off for Dragørs Iværksætterpris 2019 den 8. november 2018 på Dragør Fort fra kl. 19.15 til 20.15.

På kick-off-mødet vil Claus Arboe og Kenneth Johansen fra Rotary fortælle om de nye ting til Iværksætterprisen 2019. Desuden deltager Sparringspartnernes næstformand, Jørgen Johansen, og fortæller om det nye samarbejde, der er indgået med Sparringspartnerne.

Det betyder, at de fem finalister ved næste års iværksætterpris tilbydes 20 timers gratis sparring som en ekstra præmie.

Mere information og tilmelding

Årets iværk & eksport, 2018-10

Sparringspartnerne uddelte Køges iværksætter- og eksportpris 2018

I samarbejde med fonden Connect Køge afholdte Sparringspartnerne årets iværksætter- og eksportpris den 30. oktober på Køge Handelsskole.

Sparringspartnernes formand Niels Buchholt, som har beskæftiget sig med Køges erhvervsliv de sidste 30 år, præsenterede prisuddelingen og bød alle velkommen.

Priserne blev herefter overrakt af Køges borgmester Marie Stærke til lokale erhvervsfolk i Køge, som har opnået stor succes med udviklingen af deres forretning.

Iværksætterprisen – Green Cleaning ApS

For sin meget miljøvenlige og effektive rengøringsmetode vandt Green Cleaning ApS iværksætterprisen, som Steen Zoega Rasmussen startede op i juli 2016. Virksomhedens koncept er udviklet med tanke på Maersks rengøring/rensning af meget snavsede containers. Steen har i denne forbindelse skabt en tøris teknologi, som er så effektiv til rensning, at det i første forsøg lykkedes ham at rense fire forskellige beskidte containere i Jylland. Det overbeviste hurtigt Maersk om, at systemet virker og blev startskuddet på Steens virksomhed, Green Cleaning ApS, som han i dag er CEO for og driver.

I dag arbejder Steen med kunder som Københavns Lufthavn, Rødovre Centrum og Novo Nordisk og bruger Google Adwords og Facebook som markedsføring for at skabe synlighed om virksomheden.

“Green Cleaning er i aller højeste grad med til at understøtte den grønne revolution indenfor bl.a. containerbranchen, hvor specielt shippingfirmaer kan spare mange penge ved nedsættelse af rensningstiden af deres containere. Potentialet for Green Cleaning er meget betydeligt, og ejer Steen Zoega har som iværksætter den helt rigtige indstilling til at udvikle sin forretning ved bl.a. at søge hjælp omkring udvikling og sparring,” sagde borgmesteren ved prisoverrækkelsen.

Eksportprisen – Braunstein

Eksportprisen gik i år til Braunstein/Køge Bryggeri ApS for deres succes på eksportmarkedet, som de har opnået via deres webshop. Det har resulteret i en betydelig omsætning og muliggjort eksport og kendskab af deres produkter på globalt plan, hvilket har ført dem videre til det udenlandske marked.Det er ikke en nem sag at nå ud på det udenlandske marked, men på grund af deres succes med webshoppen, har de formået at springe et distributionsled over og opbygget en ekstra salgskanal, som også er nået bredt ud på det udenlandske marked.

”Braunstein er et eksempel til efterfølgelse for mange danske virksomheder ikke kun i Køge Kommune, men over hele landet. Hvordan man med succes kan udvikle sin forretning fra et analogt synspunkt og gøre det til en succesrig, digital virksomhed”. Sådan lød ordene, da borgmester Marie Stærke forklarede, hvorfor netop Braunstein blev udpeget som årets eksportvirksomhed i Køge.

Braunstein ejes af de to brødre Michael og Claus Braunstein Poulsen. Tanken om at eje sit eget bryghus blev født i sommeren 1972 ved Sjællands Odde, hvor de hjalp deres farfar med at samle ingredienser til frokostbordets kryddersnaps. Ideen blev dog først ført videre i foråret 1988 på en fisketur til Skotland, hvor de påbegyndte projektet om at lave et bryggeri. I december 2005 bryggede Braunstein for første gang og siden da har de gennem årene udvidet bryggeriet, så de i dag også brygger whisky, snaps, gin og vodka. Braunstein har været beliggende i det gamle Pakhus i Køge siden 2005 og har vundet mange internationale priser.

Billeder for dagen

Årets iværk & eksport, 2018-1Årets iværk & eksport, 2018-2Årets iværk & eksport, 2018-3Årets iværk & eksport, 2018-4Årets iværk & eksport, 2018-5

 

Programmet for dagen

Kl. 14.00 – 14.10

Velkomst ved formand Niels Buchholst

Kl. 14.10 – 14.30

Erhvervsdirektør Ingo Østerskov om Fonden Connect Køges aktiviteter inden for erhverv og turisme

Kl. 14.30 – 14.40

Pause

Kl. 14.40 – 15.10

Uddeling af iværksætterpris 2018 ved borgmester Marie Stærke

Uddeling af eksportpris 2018 ved borgmester Marie Stærke

Kl. 15.10 – 15.30

Afslutning og networking